Vernissage Brussels City of Letters

wo 15.05.2024
17:00 - 19:00
BCOL square vernissage

Locatie

Muntpunt

Categorie

muziek, performance, lezing

Kostprijs

gratis

Taal

meertalig

Er wonen meer dan 1 miljoen mensen in Brussel. De meesten kennen elkaar niet, maar ze hebben allemaal een verhaal. Met Brussels City of Letters leerden 100 Brusselaars elkaar de afgelopen maanden kennen op een hartverwarmende manier: ze werden penvrienden.

Over het project

De voorbije maanden schreven 100 Brusselaars met iemand die ze nog niet kenden bij de eerste brief. Gaandeweg leerden ze elkaar beter kennen. Het resultaat is een boeiende uitwisseling van verhalen, perspectieven en misschien zelfs vriendschappen! Er nam een gevarieerde groep Brusselaars deel: van middelbare scholieren, vluchtelingen en hobbyschrijvers tot mensen met een psychische beperking en professionele auteurs. Via schrijfworkshops werden ze warmgemaakt om deel te nemen aan het project. Ze wisselden brieven uit in het Nederlands, Frans of Engels.

Vernissage en affiche-campagne

Op woensdag 15 mei (17:00) kunnen de penvrienden elkaar in het echt ontmoeten op de officiële vernissage van het project in Muntpunt, met een hapje en drankje erbij. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Verschillende auteurs en deelnemers lezen fragmenten van hun brieven voor. Fragmenten uit de brieven worden een maand lang geëxposeerd in Muntpunt en verspreid door de hele stad.

Over Brussels City of Stories

Brussels City of Stories is een samenwerking tussen Muntpunt, Passa Porta en Le 140 waarbij we verhalen over en tussen Brusselaars delen. De derde editie focust op briefwisseling en kreeg de titel ‘Brussels City of Letters’. Het project kwam tot stand met medewerking van de organisaties Brussels Ouderenplatform, Brussels Writers’ Circle, Cinemaximiliaan, Het Schrijfgezelschap, IHP Beeckman, Imeldainstituut, Le Piment, Maria-Boodschaplyceum, MRS La Cerisaie PSC Sint Alexius, SAAT La Ramée, Service Laïque d'Aide aux Justiciables et aux Victimes… En auteurs Eléonore de Duve, Arno Boey, Thomas Lavachery, Haleh Chinikar, Inès Eshun, Aïko Solovkine en Nele Van den Broeck. www.cityofstories.brussels

Org. Passa Porta, Muntpunt, Le 140, Cinemaximiliaan

illustratie © Laura Simonati

Binnenkort bij