Maud Vanhauwaert: I do not live in the house anymore (but the house still lives in me)

zo 31.03.2019
11:30 - 18:00
Cela Maud Vanhauwaert Logo Bw

Locatie

Beursschouwburg

Categorie

Installatie

Taal

in het Nederlands, in het Spaans, in het Italiaans, in het Portugees, in het Roemeens

Stel je route samen, ga van verhaal naar verhaal en creëer zo een volledig nieuw relaas over een verloren ouderlijk huis. Dat is het doel van de literaire audio-installatie ‘Ik woon niet meer in het huis, maar het huis woont nog in mij’ van schrijfster Maud Vanhauwaert.

Herinneringen aan een verloren jeugd

“Haal je het huis waarin je opgroeide voor de geest, en beschrijf de weg van de voordeur naar je slaapkamer.” Deze vraag legde Maud Vanhauwaert voor aan vijf mensen die hun ouderlijk huis verloren hebben. Zij antwoordden met een schets van hun persoonlijke route en unieke herinneringen.

Op basis van die herinneringen schreef Vanhauwaert nieuwe, surrealistische teksten. Die vormen vervolgens de bouwstenen voor een literaire audio-installatie, waarin je zelf een verhaal over opgroeien in een ouderlijk huis componeert.

Transmediale vertellingen

De installatie ‘Ik woon niet meer in het huis, maar het huis woont nog in mij’ is een voorbeeld van transmedia storytelling. Bij deze verteltechniek worden klassieke vertelvormen en media gecombineerd, en ligt de nadruk op interactie en participatie van de ‘lezer’. Een rijkere, diepgaande beleving van het verhaal is het resultaat.

Connecting Emerging Literary Artists

Vanhauwaerts transmediale project ‘Ik woon niet meer in het huis, maar het huis woont nog in mij’ kwam tot stand in de schoot van Connecting Emerging Literary Artists (CELA), een Europees talentontwikkelingstraject dat jong literair talent een zetje in de rug geeft. Sinds 2017 is ook Passa Porta lid van CELA.

Binnenkort bij