Leesclubdelecture : Oer en andere tijden – Olga Tokarczuk

ma 14.06.2021
19:30 - 21:30
Leesclubdelecture
Laatste tickets

Locatie

Passa Porta

Categorie

Leesclub, Lezing

Prijs

€7/5 (€9 voor extra steun aan united stages).

Korting

Het voordeeltarief 20-21 geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

Programma

Opgelet! Er zijn 10 plaatsen beschikbaar per groep (10 NL + 10 FR).


Taal

in het Nederlands en Frans

Passa Porta geeft zijn vaste leesclub nieuw elan.

Auteurs Anne Provoost en Caroline Lamarche nemen jullie mee op een reis door de wereldliteratuur. In elke sessie van de reeks lezen de beide moderatoren enkele fragmenten voor uit een werk dat hen na aan het hart ligt. De thema’s, stijl, personages of verhalen in het literaire werk zijn vervolgens de aanleiding voor een gemodereerd, verdiepend gesprek met de deelnemers.

Voor de sessie zelf splitsen de Nederlands- en Franstalige lezers zich op. De groepen worden klein gehouden, zodat je zeker je zeg kan doen. Aan het einde van de avond komen de twee groepen weer samen om, in twee talen, na te praten.

Deze vijfde sessie: Oer en andere tijden van Olga Tokarczuk. Vertaald uit het Pools door Karol Lesman, De Geus

Kroniek van een klein Pools dorp in de jaren veertig. Mensen, planten, dieren en objecten bevolken de korte hoofdstukken. Ze spelen, hebben lief, lijden en sterven. Een verfijnde schildering van het leven als antwoord op het bekrompen oorlogsspel.

Het is niet nodig het boek op voorhand gelezen te hebben. De leesclub geeft je hopelijk honger om het boek nadien te verschalken.

Over de moderatoren

Anne Provoost en Caroline Lamarche, Belgische auteurs en beiden zachte en aandachtige lezers, bieden u een inkijk in de wereldliteratuur.

Anneprovoost2020

Anne Provoost schrijft romans, essays en korte verhalen. Ze is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Zij won met haar werk de Gouden Uil, de LIBRIS Woutertje Pieterseprijs, twee keer een Zilveren Griffel, twee keer de Gouden Zoen,.... Haar roman Vallen werd verfilmd. Voor In de zon kijken kreeg ze driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, dat is de voormalige Staatsprijs voor Literatuur. Haar werk is in twintig talen vertaald.

Caroline Lamarche 2015 C Francis Leboutte

Caroline Lamarche is de auteur van zes romans, van gedichten, korte verhalen, radiohoorspelen, toneelteksten en van een jeugdboek. In haar boeken beschrijft ze relaties tussen mensen dikwijls in termen van pijn en genot, van offer en verlossing. Caroline Lamarche is lid van de Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique. Voor haar vroege verhalen krijgt ze diverse prijzen (Prix Radio France Internationale, Prix Fureur de Lire, 1994). De roman Le jour du chien (vertaald als De dag van de hond) wordt in 1996 bekroond met de Prix Victor Rossel, de voornaamste literaire prijs van Franstalig België.

Binnenkort bij