Brusselse vrouwen met Nisma Alaklouk

za 01.08.2020
11:00 - 12:30
Portret Nisma
Uitverkocht

Categorie

Wandeling

Kostprijs

€ 7 / 5 – reserveren verplicht – Om voldoende afstand te kunnen houden zijn er slechts 15 plaatsen voor deze wandeling. Het dragen van een mondmasker is verplicht..

Programma

Vertrek om 11:00 in het Warandepark, aan de fontein voor het Parlement (Wetstraat). Einde voorzien om 12:30 aan de Beurs (Sint-Gorikshallen).


Taal

in het Engels

Sold out

De Palestijnse schrijfster Nisma Alaklouk neemt je mee op wandel in het Brussel van haar jongste roman Brusselse vrouwen. We bekijken de parken, straten, pleinen en cafés van het centrum door haar ogen en luisteren naar de verhalen van haar personages, drie vrouwen uit de Arabische wereld en één Belgische, wier paden elkaar in Brussel kruisen.

Op wandel met schrijvers

Drie zaterdagvoormiddagen in juli en augustus trekken we met schrijvers de stad in en bekijken we een aantal Brusselse wijken door hun bril. We kiezen telkens voor auteurs die onlangs nog een boek publiceerden waarin de stad een prominente rol speelt. Ze nemen je een goed anderhalf uur mee naar de plaatsen waarover ze schreven, lezen korte fragmenten voor, vergelijken heden en verleden, fictie en realiteit, en vertellen je over de uitdaging om een superdiverse stad als Brussel in een boek te vatten. Een buitenkans om voor de verandering eens al wandelend kennis te maken met een boek, een auteur, en een flink stuk zomers Brussel dat je nog nooit zo had bekeken. Vergeet bij al te Belgisch weer niet je paraplu mee te nemen!

Cover Brusselse Vrouwen Nisma Alaklouk

Brusselse vrouwen

De Palestijnse schrijfster Nisma Alaklouk laat in haar jongste roman Brusselse vrouwen vier personages aan het woord over hun leven, ideeën en verlangens. Drie heel verschillende vrouwen uit de Arabische wereld en één Belgische, wier paden elkaar kruisen in onze hoofdstad.

Brusselse vrouwen is een boek over maagdelijkheid, drugs, vreemdgaan en huiselijk geweld, met voldoende munitie om de vele clichés over Arabieren en Europeanen aan flarden te schieten. De vrouwen ontmoeten elkaar graag in Brusselse parken en cafés, en Nisma heeft als relatieve nieuwkomer een bijzondere blik op het leven dat zich daar afspeelt: redenen genoeg om met haar op stap te gaan en te luisteren naar hoe zij Brussel ziet en beleeft!

Over de auteur

Nisma Alaklouk (1986) uit Palestina woont en werkt al enkele jaren in Brussel. Ze publiceerde drie romans in het Arabisch, en verscheen in verschillende bloemlezingen. Ze won al diverse literaire prijzen in Palestina en is in Vlaanderen actief als PEN-auteur. Met Brusselse vrouwen (Bitbook, 2019, vert. Desirée Custers), is voor het eerst een volledige roman vertaald naar het Nederlands.

Binnenkort bij