Lost and Found: Jeroen Olyslaegers en De rouw van Beer

Locaties
Categorie
Kostprijs
Taal
Zeker sinds zijn voorlaatste roman WIL is Jeroen Olyslaegers geen onbekende meer buiten de grenzen van de Nederlandse taal. Na die indringende roman over de razzia’s op de Antwerpse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog trakteerde hij zijn lezers onlangs op Wildevrouw, een feest van een boek dat zich opnieuw afspeelt in Antwerpen, maar dan in de woelige zestiende eeuw.
apart gezelschap
Speciaal voor het Passa Porta Festival betreedt Olyslaegers het podium van de AB in het gezelschap van Nikkie Van Lierop (zang) en saxofonist Eric Sleichim, bekend van o.a. BL!NDMAN.
Samen brengen zij, ieder vanuit zijn of haar eigen energie, passages uit Wildevrouw tot leven. Centraal staat de stem van het onvergetelijke hoofdpersonage Beer, een man die drie vrouwen in het kraambed verloor en zichzelf vervloekt acht.
Over het boek
Wildevrouw (De Bezige Bij, 2020) is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.
Passa Porta, De Bezige Bij, Ancienne Belgique
portret jeroen olyslaegers © jeroen hanselaer
Binnenkort bij

Ecologie : Marie Darrieussecq, Nastassja Martin et Lucie Taïeb
Trois autrices lèvent le voile sur les raisons et les moyens de leur questionnement écologiste à travers l’écriture.

Women and Power: Imbolo Mbue
Na het succes van Zie de dromers bij zowel de lezers als de critici in 2016, verraste de Kameroens-Amerikaanse schrijfster recent opnieuw met Hoe mooi wij waren.

Ecology: Marek Šindelka over literatuur, natuur en klimaat
Een slimme roman met thrillerallures schrijven tegen de achtergrond van de klimaatverandering? Geen enkel probleem voor het Tsjechische supertalent Marek Šindelka.