Lost and Found: Jeroen Olyslaegers en De rouw van Beer

vr 26.03.2021
20:30 - 21:30
Jeroen Olyslaegers Jeroen Hanselaer

Locatie

online event

Categorie

muziek, lezing

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

Taal

in het Nederlands

Zeker sinds zijn voorlaatste roman WIL is Jeroen Olyslaegers geen onbekende meer buiten de grenzen van de Nederlandse taal. Na die indringende roman over de razzia’s op de Antwerpse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog trakteerde hij zijn lezers onlangs op Wildevrouw, een feest van een boek dat zich opnieuw afspeelt in Antwerpen, maar dan in de woelige zestiende eeuw.

apart gezelschap

Speciaal voor het Passa Porta Festival betreedt Olyslaegers het podium van de AB in het gezelschap van Nikkie Van Lierop (zang) en saxofonist Eric Sleichim, bekend van o.a. BL!NDMAN.

Samen brengen zij, ieder vanuit zijn of haar eigen energie, passages uit Wildevrouw tot leven. Centraal staat de stem van het onvergetelijke hoofdpersonage Beer, een man die drie vrouwen in het kraambed verloor en zichzelf vervloekt acht.

Over het boek

Wildevrouw (De Bezige Bij, 2020) is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.


Passa Porta, De Bezige Bij, Ancienne Belgique

portret jeroen olyslaegers © jeroen hanselaer

Binnenkort bij