Meet the author: Geerten Meijsing

zo 26.03.2023
13:30 - 14:30
Geerten Meijsing

Categorie

interview

Kostprijs

weekendpas: €35/32 (€37 voor extra steun aan united stages) - dagpas: €20/17 (€22 voor extra steun aan united stages)

korting

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft. paspartoe en article 27 geaccepteerd.

Taal

in het nederlands

Geerten Meijsing is een van de zeldzame auteurs die bij leven een genootschap opgericht zag worden om zijn werk te eren. Dat het net hem overkwam mag niet verbazen. Sinds hij debuteerde met de roman Erwin -ook wel ‘de Statenbijbel van de decadentie’ genoemd- kan hij beogen op een ruime schare volgelingen. Het grote publiek leerde hem kennen dankzij bekroonde romans als Veranderlijk en wisselvallig, Tussen mes en keel en de schenenschoppende sleutelroman De Grachtengordel, waarin hij de literaire wereld in het hemd zette. Na een afwezigheid van vele decennia keert de maestro terug om zijn nieuwe roman voor te stellen.

Uit de grachtengordel van Amsterdam kan weinig goeds voortkomen, dat wist Erik Provenier -het alter-ego van schrijver Geerten Meijsing- in diens eerdere boeken ook al wel. Hij ontvluchtte de Amsterdamse literaire kringen. Eerst richting Toscane, waar hij in zijn eentje zijn dochtertje Chiara opvoedde (vastgelegd in het boek Malocchio), terwijl een stoet vriendinnen (Laura, Zelda, Anita) voorbij trok, die hem in eerdere boeken ook al niet gelukkig maakten.

Toscane verloederde -teveel Nederlanders op zoek naar een nieuw bestaan- en Eriks nieuwe standplek werd Syracuse op Sicilië. Daar ontstonden de Siciliaanse brieven die ons vandaag bereiken.

Over de auteur

Geerten Meijsing (1950) is de schrijver van een omvangrijk en groots literair oeuvre. Nadat hij onder het pseudoniem Joyce & Co debuteerde met de Erwin-trilogie, volgden nog tientallen romans, novellen en brievenboeken onder eigen naam. Zijn roman Veranderlijk en wisselvallig werd bekroond met de AKO-literatuurprijs. Voor zijn roman Tussen mes en keel mocht hij De Gouden Uil in ontvangst nemen. Recent verscheen een heruitgave van het lijvige cultboek De Grachtengordel en een bundeling kerstverhalen. Siciliaanse Brieven is een gloednieuwe Meijsing.

Over de moderator

Gudrun De Geyter (1963) is journalist en redacteur bij Klara.

Vergeet de zomertijd niet. Op zondag 26 maart verandert de tijd van 2:00 naar 3:00 uur.

ORG. Passa Porta, De Arbeiderspers, L&M Books

Binnenkort bij