Het debuut: leesclub met Aya Sabi

Sat 25.03.2023
15:00 - 16:30
Aya Sabi

Category

Book club

Price

€5/2 (€7 voor extra steun aan united stages)

discount

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft. paspartoe en article 27 geaccepteerd.

practical information

je kan je plek voor deze leesclub verzekeren door er een apart ticket voor te kopen. of je waagt je kans op zaterdag 25 maart met je dag- of weekendpas. als er nog plek is, ben je zeker welkom.


Language

in het nederlands

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens zo’n leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden.

Half leven onderzoekt hoe het is je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen.

Op zintuiglijke wijze voert Aya Sabi vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte is die een mens mee kan brengen.

Over de auteur

Aya Sabi (1995) debuteerde met de verhalenbundel Verkruimeld land en werd hiervoor meteen genomineerd voor de Opzij Literatuur Prijs en de Lang Zullen We Lezen-trofee. Sindsdien schrijft ze columns en journalistieke stukken voor verschillende media. Ze werd tot ‘een van de literaire talenten van het jaar’ gebombardeerd door de NRC. Haar debuutroman Half leven is verschenen bij Das Mag.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

Coming soon at