Het debuut: leesclub met Nikki Dekker

Sat 25.03.2023
15:00 - 16:15
Nikki Dekker

Location

deBuren

Category

Book club

Price

€5/2 (€7 supporting united stages)

discount

the preferential rate offers a €3 discount for all who feel like they need it. paspartoe and article 27 accepted.

practical information

you can secure your spot for this book club by buying a separate ticket for it. or you can take your chance on saturday 25 march with your day or weekend pass. if there is still room, you are definitely welcome.


Language

in dutch

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Zonder zwemdiploma slinken je overlevingskansen, weet de verteller in diepdiepblauw. Ze weet hoe je het hoofd boven water houdt in een onrustige zee en dat je bij hoge golven het beste naar de bodem duikt om het gebulder over je heen te laten komen. Maar in het echte leven heb je aan zulke lessen niet veel.

In haar debuutroman onderzoekt Nikki Dekker wat we van de dieren onder water kunnen leren over liefde en identiteit. Ze zet alikruiken tegenover onenightstands, de blobvis naast het schoonheidsideaal en duikt in de wereld van geheimzinnige platvissen, homoseksuele zeehonden en zelfbewuste poetslipvissen.

Over de auteur

Nikki Dekker (1989) is schrijver en radiomaker. Haar spitsvondige teksten verschijnen in onder meer Tirade, De Gids en De Revisor. Ze oogstte lof in Nederlandse en Belgische media met haar podcastseries over sociaal activisme. Met haar radiodocumentaire De oppas en ik werd Dekker genomineerd voor de Prix Europa. Haar debuutroman diepdiepblauw verscheen in 2022 bij de Bezige Bij en werd lovend ontvangen.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Gaby Jongenelen

Coming soon at