Lost and Found: Lize Spit is er wél

Sat 27.03.2021
10:30 - 11:30
Lize Spit © Keke Keukelaar

Location

online event

Category

Interview

Price

choose your own digital price: ticket (one programme for € 5 | € 8 | € 10) - pass (all programmes for € 15 | € 20 | € 30)

Programme

would you like to connect to the author? Ask your question before 26 March via connect@passaporta.be or during the event via the chat.


Language

in Dutch and French

Plots was hij er: de langverwachte tweede roman van Lize Spit, na het monstersucces van Het smelt. Ik ben er niet is opnieuw een lang en indringend boek waar veel over te vertellen valt. Over de complexe thema’s en de Brusselse setting, bijvoorbeeld, maar ook over het maakproces, de grote lezersverwachtingen en de uiteindelijke ontvangst.

Een gesprek gemodereerd door Baptiste Hupin.

Leo en Simon

‘Wij waren de twee scheefgezakte pilaren die, zodra je ze tegen elkaar aan deed leunen, steviger zouden staan dan één ongeschonden, op zichzelf staande pilaar ooit kon. Het zou goed komen met ons, zolang we samen bleven.’ De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar.

Lief en leed

Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo's minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt. Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.

Cover ikbenerniet

Over de schrijfster

Lize Spit (1988) debuteerde in 2016 met Het smelt. Dat debuut werd genomineerd voor vele prijzen waaronder de Libris Literatuur Prijs, en won o.a. de Boekhandelsprijs en de Bronzen Uil.

Inmiddels werden er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. In het buitenland oogstte Het smelt ook veel succes, dankzij een groeiend aantal vertalingen. De Engelse vertaling en de verfilming zijn voor binnenkort. Opvolger Ik ben er niet haalde alvast de longlist van de Libris Literatuurprijs.
In het buitenland oogstte Het smelt ook veel succes, dankzij een groeiend aantal vertalingen. De Engelse vertaling en de verfilming zijn voor binnenkort. Opvolger Ik ben er niet haalde alvast de longlist van de Libris Literatuurprijs.


Passa Porta, Das Mag, Beursschowburg

portret lize spit © keke keukelaar

Coming soon at