out-of-office: aya sabi

28.07.2022
Author text
Passa porta phylacytère OK

Nu de zomer in het land is sluit literatuurhuis Passa Porta even de deuren, van 20 juli tot 15 augustus. De inhoud van onze - en ook jouw ? - automatische afwezigheidsassistent hebben we toevertrouwd aan 12 verschillende auteurs, in verschillende talen en genres. Hun out-of-office berichten, leestip inbegrepen, laten we de volgende weken in 4 afleveringen op je los. Volg de reeks en gebruik je favoriete bericht voor je eigen out-of-office!

Hieronder een bericht van de Vlaamse schrijfster en columniste Aya Sabi (1995), van wie dit najaar bij Das Mag de roman Half leven verschijnt. 'Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt.' In Passa Porta nodigt ze dit najaar ook een oudere collega uit in de reeks Club Boomer, op zoek naar verschillen en gelijkenissen tussen generaties.

******************************
Betreft: OUT-OF-OFFICE
******************************

Beste,


Ik ben er niet.

In een wereld zonder draden en met minuscuul kleine kabels is het onmogelijk om niet te zijn, want waar kan je nu precies iets uit de muur trekken om een signaal te verbreken?
Deze postbus krijg ik niet uit de grond gegraven.
Ik kan hooguit de meldingen van binnenkomende mails uitzetten, dus doe ik dat.

Ik ben er echter nog steeds, als een toekomstige aanwezigheid die deze mail over een tijdje zeker zal beantwoorden — erewoord! — of in de virtuele postkaarten die ik tijdens mijn vakantie schiet en op Instagram post, in de Facebookstatussen waarin ik incheck op een plek met palmbomen — ergens waar het zomers ook zeker niet regent — of u zult misschien heel gewoontjes maar allerminst saai voorbij zien komen dat ik in het stadpark een boek lees en een versgeperste sinaasappelsap drink.

In dat geval: doe vooral alsof ik er niet ben.

-

Leestip van Aya Sabi

X

Volg de reeks en schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

28.07.2022