De wonderen van meertaligheid #3

di 11.10.2022
20:00 - 21:30
Thewondersofmultilingualism3

Categorie

Debat

Kostprijs

€ 10/7/4

Taal

in het Nederlands, Engels, Frans, meertalig

Sinds een tijd vinden Passa Porta en Kaaitheater elkaar rond het thema meertaligheid, in al zijn wonderlijke en complexe facetten. Met schrijver Sulaiman Addonia en theatermaker Ahilan Ratnamohan doken we de diepte in van hun levensverhalen, die getekend zijn door het aan- en ontleren van taal.

In een later gesprek met een divers publiek (waaronder leerkrachten, ouders, kunstenaars, schrijvers en academici) werden de meest prangende vragen rond meertaligheid opgelijst. Dat werd de agenda voor deze langlopende reeks ‘De Wonderen van Meertaligheid’. Een greep uit de onderwerpen: de rol van taal in de dynamiek tussen verschillende generaties, de vreugde van meertaligheid, taal en machtsrelaties (dominante talen), de politiek van het niet-vertalen, de poëzie van het niet-begrijpen…

Afgelopen mei stond de avond in het teken van het begrip ‘moedertaal’, deze herfst vindt er opnieuw een avond plaats. Het thema staat nog niet vast, maar de opzet is ondertussen bekend: centraal staat het onderlinge gesprek, aangevuld met korte artistieke interventies rondom het thema.

Passa Porta en Kaaitheater bouwen zo aan een diverse gemeenschap die elkaar treft rond een gedeelde interesse. Speciaal voor jullie creëerden we een interactieve blog waar de uitwisseling kan doorgaan, ook tussen de avonden in. Als je je inschrijft, krijg je hier een vrijblijvende uitnodiging voor. Je hoeft niet de hele reeks bij te wonen, iedereen is welkom om deel te nemen.

Organisatie: Passa Porta en Kaaitheater

Binnenkort bij