Ouverture: Reni Eddo-Lodge

do 28.03.2019
20:00 - 21:30
Reni Eddo Lodge C Amaal Said
Uitverkocht

Categorie

Interview, Lezing

Taal

in het Engels

Sold out

Lezersreacties hebben Reni Eddo-Lodge ertoe aangezet haar eerste boek te schrijven: in haar geval is de relatie met de lezer dus van bijzonder groot belang. Het Passa Porta Festival vroeg haar om een nieuwe tekst over deze kwestie. Na de lezing volgt een gesprek met de schrijfster.

Van blog naar boek

Toen Reni Eddo-Lodge op haar blog een artikel postte met de titel ‘Why I’m no longer talking to white people about race’, kon ze niet vermoeden dat er zo veel reacties zouden volgen. De lezers brachten haar ertoe de discussie voort te zetten, zich uitgebreider te documenteren en er een boek van te maken.

Veel lezers wilden weten hoe ze samen met Eddo-Lodge konden strijden tegen structureel racisme of hun eigen ervaring konden delen. In ieder geval bewezen ze dat het onderwerp dat Eddo-Lodge had aangeroerd hen niet onverschillig liet.

Schrijf je voor iemand?

Vijf jaar na die eerste blogpost vraagt het Passa Porta Festival aan Reni Eddo-Lodge om in een nieuwe tekst te reflecteren over haar relatie met de lezer. Denkt ze aan haar lezers wanneer ze schrijft? Gaat het anders wanneer ze niet blogt maar aan een boek werkt, en nog anders wanneer er een tweede boek op stapel staat? Wat is een goede lezer? En welk soort lezer is zij zelf?

Stof genoeg voor de openingsavond van het festival, waarin ‘de lezer’ ook zelf een van de rode draden is. Na de lezing gaat Reni Eddo-Lodge hierover in gesprek met Dorrie Wilson.

Geen ticket kunnen bemachtigen? Op zondag 31 maart in KVS spreekt Reni Eddo-Lodge samen met Melat G. Nigussie en Lauren Bastide over het structurele racisme in België en Europa.

Schermafbeelding 2019 02 25 Om 12 28 49

Lees Reni Eddo-Lodge's blog post 'Why I'm no longer talking to white people about race'.

foto Reni Eddo-Lodge © Amaal Said

Binnenkort bij