Reni Eddo-Lodge, Melat G. Nigussie & Lauren Bastide

zo 31.03.2019
15:00 - 16:00
Reni Eddo Lodge C Amaal Said

Locatie

KVS

Categorie

interview

Taal

in het Engels

Het boek Why I'm no longer talking to white people about race van Reni Eddo-Lodge ontketende een storm van reacties. Samen met de Belgische Melat G. Nigussie en de Franse Lauren Bastide zal ze komen spreken over het structurele racisme in België en Europa. De drie vrouwen gaan op zoek naar manieren waarop hun generatie eensgezind het racisme kan bestrijden en de feministische strijd kan ondersteunen.

Van een blogartikel naar een boek en een podcast

Why I’m no longer talking to white people about race van Reni Eddo-Lodge werd al naar verschillende talen vertaald en met tal van prijzen bekroond. Alleen de titel al is een bron van controverse. Het boek werpt een blik op het structurele racisme in Groot-Brittannië en wijst op ieders verantwoordelijkheid.

En in België?

Melat G. Nigussie is coördinatrice van het project Next Generation, Please! in Bozar en mede-oprichtster van het creatieve collectief Belgian Renaissance, dat de positie van jongeren in België afkomstig uit de diaspora wil versterken. Zij zal haar licht werpen op het structurele racisme in België.

Lauren Bastide is een Franse journaliste en oprichtster van de feministische podcast La Poudre. Ze ontmoette Reni Eddo-Lodge voor het eerst in 2017 tijdens de Feminist Emergency-conferentie in Londen.

Samen bespreken ze de uitdagingen waarmee het feminisme en de strijd tegen het racisme worden geconfronteerd.

Het gesprek zal worden geleid door Dorrie A. Wilson, een Afro-Amerikaanse onderzoekster, schrijfster en onafhankelijk cultureel curatrice. Sinds 2001 woont ze in Brussel. In haar werk richt ze zich voornamelijk op racisme, burgerschap en migratie in de hedendaagse Europese samenleving.

Lees Reni Eddo-Lodge's blog post 'Why I'm no longer talking to white people about race'.

Signeersessie

Reni-Eddo Lodge zal haar boeken signeren om 16 :00 in KVS. De boeken zijn ook ter plaatse te koop.Passa Porta, KVS

Foto Reni Eddo-Lodge ©️ Amaal Said

Binnenkort bij