Stationsverhalen

Locatie
Categorie
Kostprijs
praktische informatie
15:00 > 18:00 Workshop stationsverhalen verzamelen
19:00 Lezing/ontmoeting met de auteurs
Taal
Treinen, perrons en stations vormen het decor en het vertrekpunt voor duizenden verhalen. We nodigen je uit om een middag en een avond lang teksten te ontdekken die tijdens twee verschillende auteursresidenties werden geschreven. Maar je kunt ook zelf naar de pen grijpen en je eigen stationsverhaal delen, dankzij de toolbox van Brussels City of Stories. Dit alles in… het voormalige en pas gerenoveerde treinstation van Laken!
De workshop
Brussels City of Stories verzamelt verhalen van Brusselaars. Dit jaar zoekt het project naar verhalen in en rond het openbaar vervoer, omdat iedereen daaromtrent wel eens iets meemaakte dat het navertellen meer dan waard is. Alle vormen en alle lengtes zijn welkom. Materiaal en brievenbus staan klaar om ook jouw verhaal te ontvangen, in proza, poëzie of tekeningen…
De teksten
De laatste trein van de dag roept bij sommigen een aparte sfeer en bijzondere personages op. Voor andere mensen is die trein gewoon vast onderdeel van hun dagelijkse pendeltraject. Een week lang namen Jan Ducheyne en Laurence Vielle laatste treinen door ons land. In nieuwe gedichten evoceren ze het einde van een drukke spoorwegdag.
Ook Ellis Meeusen en Aïko Solovkine namen de trein: zij doorkruisten ieder drie weken lang Oost- en West-Europa. Ze namen rustig de tijd om zich te verplaatsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Beide schrijfsters kwamen terug met een tekst over hun ervaring, over nachttreinen, overstappen en ander grensoverschrijdend (trein)verkeer.
Org.: Brussels City of Stories, Europalia Trains & Tracks, MC Gare, Passa Porta
Binnenkort bij

Het debuut van Lieselot Mariën
Passa Porta en uitgeverij Das Mag presenteren Als de dieren, het debuut van schrijver en audiomaker Lieselot Mariën.

Meet the author: Caryl Phillips
De befaamde Britse schrijver Caryl Philipps komt naar Passa Porta voor een gesprek over zijn nieuwe roman Another Man in the Street.

Adèle Yon : "Mon vrai nom est Elisabeth"
Chercheuse en cinéma, Adèle Yon poursuit dans Mon vrai nom est Elisabeth une enquête familiale sur la psychiatrie à travers le destin de son arrière-grand-mère Betty, diagnostiquée schizophrène, internée et lobotomisée dans les années 50. La comédienne Selma Alaoui fera une lecture de ce livre puissant, qui en est à sa dixième réédition.