Te gast in de boekhandel: A.M. Homes

wo 12.10.2022
20:00 - 21:30
A M Holmes copy Ulf Andersen

Categorie

interview, boekpresentatie

Kostprijs

vvk: €10/7 - aan de kassa €12/9

Taal

in het Engels

De openbaring

In De openbaring schetst de Amerikaanse auteur A.M. Homes een weergaloos, onheilspellend en hilarisch portret van een gezin dat niet langer met leugens wil leven, in een wereld waarin de gevestigde orde alles op alles zet om verandering en vooruitgang tegen te houden. Big Guy houdt van zijn gezin, van zijn geld en van zijn land. De uitslag van de verkiezingen in 2008 - het verlies van John McCain - is een grote schok en uit woede en frustratie verzamelt Big Guy een groep gelijkgestemde mannen om zich heen om zijn versie van de Amerikaanse droom weer in ere te herstellen.

Het politieke is persoonlijk

Terwijl de mannen in het geheim hun revolutie voorbereiden valt het gezinsleven van Big Guy in rap tempo uit elkaar. Zijn vrouw Charlotte ontdekt in een afkickkliniek dat haar leven haar niet heeft gebracht waar ze vroeger van droomde, en zijn achttienjarige dochter Meghan begint zich af te vragen of ze de politieke ideologie van haar vader wel zo klakkeloos wil volgen.

‘Een geweldige zwarte komedie, met nagenoeg perfecte dialogen. Angstaanjagend dicht bij de niet-grappige werkelijkheid.
Salman Rushdie

A.M. Homes gaat in gesprek met Annelies Beck, die naast journalist en auteur ook nog eens full time lezer is, en helemaal thuis in de Angelsaksische letteren.

over de auteur

A.M. Homes (1961) is een van de meest eigenzinnige en belangrijkste hedendaagse Amerikaanse auteurs. Ze schreef eerder Het einde van Alice, In een land van moeders, Vergeef ons, Een brandbaar huwelijk, De dochter van de minnares, Dit boek redt je leven en Dagen van inkeer. Ze woont in New York en doceer aan Princeton University.

Organisatie: Passa Porta Bookshop, De Bezige Bij

foto © ulf andersen

Binnenkort bij