The author is present

Theauthorispresent 2 PPF

Elke twee jaar viert het Passa Porta Festival de literatuur met een genereus gezelschap aan Belgische en internationale auteurs en artiesten in de Brusselse binnenstad. Dankzij een aan de covidpandemie aangepaste formule wordt het feest in 2021 niet minder groot.

Kijk uit naar een volwaardig festival met een uitgekiend digitaal programma dat — als het weer mag — startklaar is om live publiek in de Brusselse zalen te verwelkomen.
Het meertalig literaire feest van ideeën en verhalen duurt dit jaar maar liefst 8 dagen.

PPF21

Het voorbije jaar liet vooral de afwezigheid haar aanwezigheid voelen, maar één ontmoeting nam in die periode nog maar zelden zoveel plaats in in ons leven: die met literatuur. Schrijvers vatten als geen ander de tijdsgeest, en daarom werden zeven Belgische en buitenlandse schrijvers gevraagd wat hen vandaag bezighoudt. Vanuit hun hoek in de wereld geven Marieke Lucas Rijneveld, Chika Unigwe, Max Porter, Aleksandra Lun, Hubert Antoine, Marie Darrieussecq en Imbolo Mbue op die vraag hun magistrale antwoorden. Op zeven verschillende manieren, in genres gaande van essay tot poëzie, over onderwerpen variërend van ecologie tot meertaligheid.

Theauthorispresent 9 PPF

Zowat alle programma’s van het Passa Porta Festival worden opgenomen. Een festival zonder verscheurende keuzes dus want iedereen met een festivalpas heeft tot en met 5 april toegang tot het online festivalplatform. Live kijken, uitgesteld kijken, of opnieuw bekijken... het kan allemaal !

Laat je nieuwsgierigheid dus de vrije loop en ga op ontdekking : uit pakweg 50 activiteiten – gaande van auteursgesprekken of lezingen, naar debatten, performances, close readings of workshops - kun je voor de hele week je eigen selectie samenstellen. Kies je favoriete schrijvers, of volg een taal, een genre, of gewoon je humeur. Je kunt je ook laten leiden door onze thema’s of – waarom niet – inspiratie halen uit wat andere lezers aanreiken.

The author is present !

Perscontact

Nina Mallants
nina.mallants@passaporta.be
02 226 04 51


In het persdossier lees je meer over het Passa Porta Festival. Persfoto's vind je in de persdrive.