Het debuut: leesclub met Angelo Tijssens

Sat 25.03.2023
15:00 - 16:30
Angelo Tijssens

Category

Book club

Price

€5/2 (€7 supporting united stages)

practical information

you can secure your spot for this book club by buying a separate ticket for it. or you can take your chance on saturday 25 march with your day or weekend pass. if there is still room, you are definitely welcome.


Language

in dutch

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Die geur van natte kalk, die je kunt proeven op de achterkant van je tong, zul je nog vaak ruiken. Je zult nog zeker negen keer verhuizen. Alles wat je op dit moment bezit, zul je verliezen. Alles wat waardevol lijkt, zal verdwijnen. Sommige dingen zul je gaandeweg uit het oog verliezen, andere zul je heel bewust verpatsen om eten of sigaretten te kopen, nog andere zul je verbranden, weggeven, achterlaten. Je wil roepen maar dat gaat niet omdat er een hand om je keel zit.

In zijn roman De randen toont scenarist en theatermaker Angelo Tijssens ons een kind dat wordt getekend door angst, een adolescent die zijn driften ontdekt en een man die geen liefde meer durft te vragen.

Over de auteur

Angelo Tijssens (1986) studeerde theater in Antwerpen en hoort bij de kern van het vernieuwende theatergezelschap Ontroerend Goed. Daarnaast maakt Angelo kortfilms. Hij schreef mee aan het scenario van Girl, de film van Lukas Dhont die o.a. bekroond werd met een Camera d’Or op het Filmfestival van Cannes. Er volgde nog een succesvolle samenwerking met Lukas Dhont: het scenario voor Close, momenteel in de running voor een Oscar. Zijn debuutroman De randen verscheen in 2022 bij Borgerhoff & Lamberigts.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Willy Vanderperre

Coming soon at