De oude woorden van een tijd die komen gaat

Mon 22.03.2021
20:00 - 21:00
Pfeijffer Ilja Leonard

Location

online event

Category

interview, music

Price

free admission

Language

in Dutch

Even vanzelfsprekend als de seizoenen gaan eind maart het Klarafestival en het Passa Porta Festival in elkaar over. Beide festivals bundelen hun krachten voor een coproductie waarin een nieuwe tekst van Ilja Leonard Pfeijffer en een nieuwe compositie van Frederik Neyrinck worden vertolkt door acteur Josse De Pauw, sopraan Lore Binon en koper- en houtblazers van het Antwerpse ensemble I SOLISTI.

Quarantaine

Ilja Leonard Pfeijffer werd al uitvoerig gelauwerd om zijn boeken Brieven uit Genua, La Superba en Grand Hotel Europa. Het rampjaar 2020 bracht hij door in zijn Italiaanse thuisstad Genua, van waaruit hij stukken over het leven in lockdown schreef die gebundeld werden in Quarantaine.

Prille Idylle

Voor dit programma grijpen we echter terug naar Pfeijffers laatste gedichtenbundel Idyllen uit 2015, met vijftig eigentijdse verhalende gedichten in rijmende alexandrijnen. Klarafestival en Passa Porta Festival vroegen Pfeijffer een nieuwe idylle te schrijven en dat werd ‘De oude woorden van een tijd die komen gaat’.

Topcast

Benieuwd welke klankenwereld de Belgische componist Frederik Neyrinck daarbij creëert. De muzikanten van het Antwerpse blazersensemble I SOLISTI, acteur Josse De Pauw en sopraan Lore Binon brengen zijn stuk voor het eerst, na een gesprek tussen Nicky Aerts en Pfeijffer over zijn tekst, de stad en de wereld post-covid.


Passa Porta, Klarafestival, BOZAR, Muziektheater LOD

portrait ilja leonard pfeijffer © stephan vanfleteren
portrait josse de pauw © kurt van der elst
portrait lore binon © matthias schellens

Coming soon at