leesclubdelecture: de vegetariër - han kang

Mon 19.10.2020
19:30 - 21:30
Leesclubdelecture
Last tickets

Location


Category

Debate, Book club, Lecture

Price

€7/5 (€9 supporting united stages)

Discount

The preferential rate 20-21 offers a €2 discount for all who feel like they need it.

Language

in Dutch and French

Passa Porta geeft zijn vaste leesclub nieuw elan.

Auteurs Anne Provoost en Caroline Lamarche nemen jullie mee op een reis door de wereldliteratuur. In elke sessie van de reeks lezen de beide moderatoren enkele fragmenten voor uit een werk dat hen na aan het hart ligt. De thema’s, stijl, personages of verhalen in het literaire werk zijn vervolgens de aanleiding voor een gemodereerd, verdiepend gesprek met de deelnemers.

Voor de sessie zelf splitsen de Nederlands- en Franstalige lezers zich op. De groepen worden klein gehouden, zodat je zeker je zeg kan doen. Aan het einde van de avond komen de twee groepen weer samen om bij een glas, in twee talen, na te praten.

Deze eerste sessie: De Vegetariër van Han Kang

Een disfunctioneel gezin en dito maatschappij brengen de frêle en koppige Yönghye ertoe geen vlees meer te eten. Haar fascinatie voor het plantenrijk leidt haar langs de liefde, kunst en de dood. Een opwindend boek waarin sensualiteit, wreedheid en tederheid met elkaar verstrengeld raken.

Het is niet nodig het boek op voorhand gelezen te hebben. De leesclub geeft je hopelijk honger om het boek nadien te verschalken.

Over de moderatoren

Anne Provoost en Caroline Lamarche, Belgische auteurs en beiden zachte en aandachtige lezers, bieden u een inkijk in de wereldliteratuur.

Anneprovoost2020

Anne Provoost schrijft romans, essays en korte verhalen. Ze is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Zij won met haar werk de Gouden Uil, de LIBRIS Woutertje Pieterseprijs, twee keer een Zilveren Griffel, twee keer de Gouden Zoen,.... Haar roman Vallen werd verfilmd. Voor In de zon kijken kreeg ze driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, dat is de voormalige Staatsprijs voor Literatuur. Haar werk is in twintig talen vertaald.

Caroline Lamarche 2015 C Francis Leboutte

Caroline Lamarche is de auteur van zes romans, van gedichten, korte verhalen, radiohoorspelen, toneelteksten en van een jeugdboek. In haar boeken beschrijft ze relaties tussen mensen dikwijls in termen van pijn en genot, van offer en verlossing. Caroline Lamarche is lid van de Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique. Voor haar vroege verhalen krijgt ze diverse prijzen (Prix Radio France Internationale, Prix Fureur de Lire, 1994). De roman Le jour du chien (vertaald als De dag van de hond) wordt in 1996 bekroond met de Prix Victor Rossel, de voornaamste literaire prijs van Franstalig België.

Coming soon at