Literaire speeddates

Sun 31.03.2019
10:30 - 11:30
Te herbekijken tot het einde van het festival
Literaire Speeddate

Locations

Beursschouwburg

Language

in Dutch

Tijdens de literaire speeddates ga je met jouw Ene Boek naar ons literair café, schuif je aan bij drie nog onbekende lotgenoten en laat je je in de meest ravissante bewoordingen uit over het boek dat een speciaal plaatsje heeft in je hart. Je gesprekspartners doen hetzelfde, hopelijk met een literaire match tot gevolg.

De enige ware

Zonder twijfel heb je er ook een: Dat Ene Boek. Die ene roman die je slapeloze nachten bezorgde, het filosofisch traktaat dat je al decennia aanbeveelt, de gedichtenbundel die je uit het hoofd kent en waaruit je te pas en te onpas reciteert; kortom, een boek dat volgens jou iédereen gelezen moet hebben.

Welaan, je moment is aangebroken. Tijdens deze speeddate haal je alles uit de kast om de ander te verleiden jouw ware boek open te slaan.

Speeddate

Tijdens drie literaire speeddates tippen lezers andere lezers. Hoe het werkt? Je komt naar ons literair café, niet met een roos in de hand of een krant onder de arm, maar met jouw Ene Boek. Alle genres zijn welkom, van filosofisch essay tot thriller, van experimentele gedichtenbundel tot historische roman.

Wij voorzien een gezellig kader, tafels en telkens twee stoelen. Jij schuift aan bij een nog onbekende lotgenoot, vertelt op begeesterende wijze over jouw uitverkoren boek en luistert dan naar je gesprekspartner, die hetzelfde doet. Al snel weerklinkt de gong en schuif je door naar het volgende tafeltje. Na drie dates ben je klaar.

Geef vooraf even aan of je open staat voor verrassingen, of als je tips wil voor een specifiek genre. En om verwarring te vermijden: het gaat hier om een literaire match, romantische dates bieden we vooralsnog niet aan!

Passa Porta, Iedereen Leest, Beursschouwburg

illustration © coline cornélis

Interesting