Voyeurs in BXL

Sat 30.03.2019
13:30 - 15:00
Voyeurs In Bxl

Locations

Beursschouwburg

Category

Illustration, Music, Performance, Poetry

Language

in Dutch

Kunstcollectief ARType graaft in het verleden en blikt vooruit naar de toekomst van Brussel. Vijf voyeurs duiken onder in verschillende wijken en absorberen de verhalen en geluiden van de metropool. Die vormen de ingrediënten van een frisse multidisciplinaire voorstelling.

Voyeurs in BXL

Brussel, 2070. Het land Brussel viert zijn onafhankelijkheidsdag. De straten lopen vol, mensen zingen uitgelaten. Op oude sokkels worden nieuwe standbeelden onthuld. Vanaf hun voetstuk luisteren de beelden naar de bruisende klanken, naar wat wordt geroepen en naar wat wordt verzwegen. Ze begluren Brussel en schetsen een verrassend beeld van verleden en toekomst van de metropool.

Multidisciplinaire voorstelling

In Voyeurs in BXL brengt kunstcollectief ARType Brussel op een hoogst originele manier in beeld en klank. De voorstelling is een mix van literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek, opnames met echte Brusselse stemmen en live illustratie.

Schrijver-performers Carmien Michels en Max Greyson vertellen het spannende verhaal van Barbara, op zoek naar een jeugdvriend, en van levende standbeelden die haar bespieden. Wide Vercnocke vult zijn inktpot met Brussels rioolwater en tekent live metershoge beelden. Muzikanten Jolien Deley en Tim Coenen bespelen cello, gitaar en je hart. Met opnames en oude liederen creëren ze een hymne, een soundtrack voor het nieuwe land Brussel.

Kunstcollectief ARType

Voyeurs in BXL is de tweede productie van ARType, een kunstcollectief dat in 2014 het leven zag. Eerder gooide de groep hoge ogen met de muziektheatervoorstelling BARTóK, over de Hongaarse componist Béla Bartók. Het gesproken woord ligt steeds aan basis van het creatieve proces van ARType. Van daaruit betrekken de artiesten andere kunstdisciplines, om zo eigentijds, relevant en inspirerend muziektheater op de planken te brengen.

In samenwerking met Vonk & Zonen en WALPURGIS, met de steun van de Vlaamse overheid.

Passa Porta, Beursschouwburg

foto max greyson © koen broos
foto wide vercnocke © athos burez

Coming soon at