Négar Djavadi opnieuw in de arena

wo 28.10.2020
20:30 - 21:30
Négar Djavadi

Categorie

Interview

Kostprijs

VVK € 5

Taal

in het Frans

Négar Djavadi's eerste roman, Désorientale, werd zowaar twintig keer bekroond en vertaald naar tien talen. Voor haar tweede werk Arène waagt ze zich aan een stadsroman vanuit meervoudig perspectief. Ze reflecteert op het ritme en de verhaallijnen van televisieseries, die onze kijk op fictie bepalen en onze verbeelding inpalmen.

Dit weekend besliste de Brusselse regering om extra coronamaatregelen in te voeren: de druk op de Brusselse ziekenhuizen wordt te groot.
Dit betekent helaas dat Négar Djavadi niet naar Brussel zal komen.
Maar niet getreurd!
We voorzien wel degelijk een gesprek. Vanuit een studio op de scène van het Kaaitheater zal David Courier een Zoom-gesprek voeren met Djavadi.
Als ticketkoper ontvang je instructies om mee te volgen én vragen te stellen. Bovendien betalen we je € 5 terug.

«Une critique sociale corrosive.»
Livres Hebdo (sur Arène)

Series, een blik op de hedendaagse literatuur van vandaag en morgen?

Arène is een explosieve en uiterst hedendaagse tekst die inzoomt op de sfeer van een chaotische grootstad waarin geweld op elk moment kan losbarsten. Met een schichtig ritme en een sterk visuele stijl refereert Arène naar onze honger naar fictie, naar de oppermacht van sociale media en fake news. Tegelijk legt Djavadi het kaleidoscopische leven van een door sociale ongelijkheden verscheurde metropool vast met dit nerveuze fresco waarin ontheemde kinderen, vluchtelingen, politici, politieagenten en een jonge televisieproducent op het hoogtepunt van zijn carrière elkaar kruisen zonder elkaar ooit echt te ontmoeten.

«Un roman choral mené à cent à l’heure.»
Le Soir (sur Arène)

Romanschrijfster en filmmaakster

Négar Djavadi is roman- en scenarioschrijfster en regisseuse. Ze komt uit een familie van Iraanse intellectuelen die gekant waren tegen de regimes van de sjah en ayatollah Khomeini. Op haar elfde doorkruiste ze met haar moeder en zus te paard de bergen van Koerdistan om uiteindelijk haar weg naar Frankrijk te vinden. Ze studeerde aan het INSAS en woonde zes jaar in Brussel.

Partners: Kaaitheater, Editions Liana Levi

Binnenkort bij