Buitenlandse auteurs

Rey Seven 479590 Unsplash

Ben je een niet-Belgische schrijver en heb je je zinnen gezet op het kleurrijke en inspirerende Brussel als kader voor de creatie van je volgende literaire project, dan is een schrijversresidentie bij Passa Porta geknipt voor jou!

Wat houdt het in?

Elk jaar ontvangt Passa Porta een achttal buitenlandse auteurs voor een residentieverblijf in Brussel, voor een periode van in totaal 44 weken. We creëren voor hen de ideale werkcontext voor hun literair project, in de onderzoeks- of schrijffase.

Als schrijver in residentie verblijf je voor minstens vier en maximaal acht weken in een ruim appartement, ontvang je een wekelijkse vergoeding en heb je een computer, internet en een printer ter beschikking.

Daarnaast betrekt Passa Porta je actief in het Belgische cultuurleven, in het internationale netwerk van literaire organisaties en in de uitgebreide activiteitenkalender van het literatuurhuis.

We vragen je om een literair spoor achter te laten in de vorm van een creatieve tekst over je verblijf in Brussel en open te staan voor een ontmoeting met je publiek in België. Deze prestaties worden correct vergoed.

Vanaf 2020 gebeurt de kandidaatstelling voor een residentie na een jaarlijkse open call. De eerstvolgende oproep gaat uit in juni.