Passa Porta Festival 2021

zo 21.03.2021 10:00 - zo 28.03.2021 22:30
Theauthorispresent

Programma

Het volledige programma met alle namen wordt midden februari bekendgemaakt.


Taal

In het Nederlands, Frans en Engels

Elke twee jaar verwelkomt literatuurhuis Passa Porta internationale schrijvers, denkers en kunstenaars in het hart van ons land voor het meertalige Passa Porta Festival.
In 2021 krijgt het literaire evenement een aan de covidpandemie aangepaste formule: een volwaardig festival met een uitgekiend digitaal programma én klaar om — als dat weer mag — live publiek in de Brusselse zalen te verwelkomen.
Andere nieuwigheid: het literaire feest van woorden, ideeën en verhalen duurt dit jaar maar liefst 8 dagen.

The author is present

‘The author is present’ is de rode draad door het festival. De schrijver is, op welke manier dan ook, steeds aanwezig, én evenzeer: schrijvers zijn van deze tijd. Zij zijn excellente waarnemers van onze wereld. Zeker in een tijd van crisis willen we hun het podium geven, om hun inzichten, gedachten, verbeelding te delen, in verschillende talen en uit diverse perspectieven. Om door hun ogen naar onze tijd te kijken, op menselijke maat.

We vroegen zeven vooraanstaande Belgische en buitenlandse schrijvers om te verwoorden wat hen vandaag bezighoudt. De Nederlandse Booker International winnaar Marieke Lucas Rijneveld, de Nigeriaans-Belgische Chika Unigwe vanuit haar nieuwe thuisbasis Amerika, de Britse Max Porter, winnaar van de Europese Literatuurprijs, de Spaanstalige Poolse Aleksandra Lun, de naar Mexico geëmigreerde Belg Hubert Antoine, de Franse Prix Médicis winnaar Marie Darrieussecq en de Amerikaanse PEN/Faulkner winnaar Imbolo Mbue tekenen present met nieuwe teksten in uiteenlopende genres en stijlen, geschreven in opdracht van het festival. Ze vormen het vertrekpunt van de gevarieerde programmatie van het Passa Porta Festival.

Op het programma

Op zondag 21 maart warmt Passa Porta het publiek op met een participatieve prelude. De daaropvolgende week nestelt het festival zich met een 40-tal activiteiten in verschillende Brusselse cultuurhuizen, maar ook op verrassende plekken waar je dankzij de camera vanuit je huiskamer een kijkje kan nemen. Interviews, debatten, lezingen, video’s, vooraf opgenomen programma’s om je virtueel in mee te nemen én de kans om zelf deel te nemen via chatsessies, leesuitnodigingen…: het Passa Porta Festival vindt zich opnieuw uit.

Het volledige programma met alle namen wordt midden februari bekendgemaakt.

Interessante