Kees van Kooten

Fri 23.11.2018
20:00 - 21:30
Kees Van Kooten C Marius Van Leeuwen 2
Sold out

Locations

Passa Porta

Category

Book presentation, Interview, Lecture

Price

Pre-sale: €8/6 At the door: €10/8

Language

in Dutch

Sold out

Meet the author


The meetings with writers at Passa Porta, prepared with passion, courage and thoroughness, are more than simply the presentation of literary works. We seek to achieve a genuine connection between writer and reader, and among readers themselves.

Go to overview

Naar aanleiding van het boek Sterk verdund, het wezenlijkste van Kees van Kooten, brengen we hulde aan de meest taalvaardige onder de Nederlandstalige komieken. Met naast Kees van Kooten zelf ook bijdragen van Guy Mortier. Ruth Joos stelt de vragen.

Regelneef, bonken en doemdenken zijn woorden die we nog moeilijk kunnen wegdenken uit het Nederlands, toch bestaan ze niet eens zo lang. We hebben ze te danken aan de komieken Kees van Kooten en Wim de Bie, die eerst (op de radio) als de Klisjeemannetjes en later (op televisie) als het Simplisties Verbond op meest talige wijze de actualiteit op de hak namen.

Naast een carrière als televisiekomiek pende Van Kooten de voorbije decennia in de luwte ook een heel oeuvre bij elkaar.

Boeken als Veertig, Modernismen, Koot graaft zich autobio en Annie bleken even spitsvondig als zijn televisieprogramma’s. Sinds 1998 stopte hij met alle televisie-optredens. Vanaf die tijd wijdt hij zich fulltime aan zijn schrijverscarrière.

Van Kooten is in zijn proza puntig op de korte baan, met een waanzinnig plezier in taal, ontroerend en gedoseerd ongemakkelijk, maar boven alles onweerstaanbaar grappig.

Met Kees van Kooten sterk verdund voegt uitgeverij Van Oorschot weer een nieuwe ster toe aan het dundruk firmament, na Simon Carmiggelt, Remco Campert en Annie M.G. Schmidt.

Foto©S van Leeuwen

Coming soon at