Close reading: Girl, Woman, Other

do 13.08.2020
12:30 - 13:30
Cover Bernardine Evaristo Girl Woman Other

Locatie


Categorie

Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling

Taal

in het Engels

We duiken samen met Melat Gebeyaw Nigussie in het met de Booker Prize-bekroonde Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo. Het boek is deze zomer deel van de leeslijst “1 stad, 19 boeken” samengesteld door Brusselse literatuurliefhebbers om de zomer mee door te komen.

Is lezen altijd een eenzame bezigheid?

Deze reeks bewijst het tegendeel. Tijdens de close reading sessies leest een moderator enkele fragmenten voor uit een werk dat hem of haar na aan het hart ligt. Het beperkte groepje van deelnemers kan vervolgens reageren op de inhoud, de verhalen of de stijl. Onder begeleiding wordt een verdiepend gesprek op gang getrokken. En omdat de actualiteit eens te meer laat zien hoe een beperkte kennis over de anderen en hun verhalen vaak tragische gevolgen heeft, vroegen we een aantal van onze partners om hun deuren voor deze reeks open te zetten. De gekozen teksten en auteurs brengen ons naar ervaringen en verhalen die machtsmechanismen helpen te duiden en er tegelijk tegenin gaan.

Girl, Woman, Other

Op 13 augustus duiken we samen met Melat Gebeyaw Nigussie in het met de Booker Prize-bekroonde Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo. Het boek is deze zomer deel van de leeslijst “1 stad, 19 boeken” samengesteld door Brusselse literatuurliefhebbers om de zomer mee door te komen. Girl, Woman, Other volgt het leven van twaalf verschillende zwarte vrouwen die zich in verschillende tijden en hun weg proberen te vinden zoals de lesbische theatermaker Amma en de non-binaire Morgan. Ondanks hun verschillende achtergronden en sociale positie zijn alle personages met elkaar verbonden.

Portret Melat Nigussie

Melat G. Nigussie zal voor deze close reading een selectie maken uit het boek waarmee we de thematiek van Girl, Woman, Other samen proberen te doorgronden.

partner: muntpunt

Binnenkort bij