Carl Norac: dichter des vaderlands

wo 29.01.2020
12:30 - 13:30
Carlnorac Pastel

Locatie

Passa Porta

Prijs

gratis

Taal

in het Nederlands en Frans

Trompetgeschal, feestgedruis en bubbels. Tijdens een feestelijke ceremonie neemt de Franstalige dichter Carl Norac het ambt van Dichter des Vaderlands van België over van Els Moors. Samen geven de twee een dichterlijke inkijk in hun toekomstplannen.

Literair uitwisselingsproject

De Dichter des Vaderlands is een ambassadeur van de Belgische poëzie. Deze eerbiedwaardige functie is in het leven geroepen om onze poëzie de aandacht te geven die ze verdient, en om een brug te slaan tussen de drie taalgemeenschappen.

Kind van de straat

‘De dichter wordt geboren op straat. Daar hoort hij ook’, vertelde Carl Norac aan De Standaard. Voor zijn aanstellingsceremonie voegt hij de daad bij het woord: samen met Els Moors trekt Norac naar een verrassende locatie om er hun poëzie ten gehore te brengen. Waar dat precies is, verneem je binnenkort op de site van Passa Porta.

Carl Norac

Carl Norac (1960) leeft sinds twintig jaar van zijn pen. Zijn bundels zijn in België drie keer bekroond door de Académie Royale de langue et de littérature françaises. In 2009 ontving hij voor zijn oeuvre de Grote Prijs van de Société des Gens de Lettres à Paris. Carl Norac schreef meer dan 80 bundels met kinderpoëzie, vandaag vertaald in maar liefst 47 talen. Meerdere van zijn boeken kennen wereldwijd succes. Na Charles Ducal, Laurence Vielle en Els Moors wordt Carl Norac de vierde Dichter des Vaderlands.

org.: Passa Porta, Poëziecentrum (Gent), La Maison de la Poésie et de la Langue française (Namen), VONK & Zonen (Antwerpen), Maison de la Poésie (Amay), fiEstival maelstrÖm (Brussel), Poème 2 (Brussel), Midis de la Poésie (Brussel) en Jeugd en Poëzie (Antwerpen).

Binnenkort bij