Eduardo Halfon: Het complexe levensverhaal van een literair vernieuwer

di 23.03.2021
21:30 - 22:30
Eduardo Halfon

Locatie

online event

Categorie

interview, boekpresentatie

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma's voor € 15 | € 20 | € 30)

praktische informatie

wil je graag een vraag stellen aan de auteur? Stuur ze voor 19 maart als korte video of gewoon in de mail naar connect@passaporta.be.


Taal

in het Engels, ondertiteld in Nederlands en Frans

Eduardo Halfon, de bejubelde schrijver van De Poolse bokser, doet weer van zich spreken met zijn verhalenbundel Duel. Schrijver en recensent Roderik Six praat met de Guatemalteekse schrijver over (literaire) wortels en identiteit, maar ook over autofictie en eigenzinnige vertelvormen.

Wereldburger

Eduardo Halfon werd in 1971 geboren in Guatemala maar verhuisde op zijn tiende voor vele jaren naar de VS, alvorens naar Guatemala terug te keren. Momenteel woont hij in Frankrijk. Zijn (over)grootouders zijn dan weer afkomstig uit uiteenlopende landen als Oekraïne, Egypte, Palestina, Spanje, Libanon, Syrië en Polen.

Wereldreis

Halfon doet na zijn succesvolle verhalenbundel De Poolse bokser opnieuw van zich spreken met Duel. Zijn complexe familiegeschiedenis was duidelijk een inspiratiebron voor dit staaltje autofictie, waarin een reeks merkwaardige verhalen samen een meanderende levensreis door de wereld vormen. Een zoektocht naar betekenis, herinneringen en zekerheden.

Vorm en inhoud

Identiteit, ontworteling en het persoonlijke zijn vaste thema’s in het werk van Halfon, die in de beste Zuid-Amerikaanse traditie ook nog eens de grenzen van de fictie aftast. Stof genoeg voor een boeiend gesprek met Roderik Six.

Passa Porta, Wereldbibliotheek, Mythras Books

portret eduardo halfon © ferrante ferranti

Binnenkort bij