Het debuut: leesclub met Maud Vanhauwaert

ma 15.04.2024
20:00 - 22:00
Cela Maud Vanhauwaert Logo

Categorie

Leesclub

Kostprijs

vvk: €12/9 (€14 voor extra steun aan united stages) - aan de kassa €14/11 (€17 voor extra steun aan foyer vzw)

korting

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft.

praktische informatie

de leesclub vindt plaats in de living van het literatuurhuis om 20 uur. het literatuurhuis bevindt zich boven de passa porta bookshop.


Taal

in het nederlands

Op 15 april verwelkomt Passa Porta in samenwerking met het Sint-Pieterscollege Jette de auteur en dichteres Maud Vanhauwaert voor een intieme leesclub rond Tosca, haar gelauwerde debuutroman waarmee ze kans maakt op de Libris Literatuurprijs 2024.

“Tosca is een poëtische roman vol onderhuidse spanning over twee vrouwen die verstrengeld raken in een toxische relatie, waarbij de grens tussen feit en fictie vervaagt en waarin steeds twijfelachtiger wordt wie wie parasiteert. Een even zinderend als poëtisch kat-en-muisspel.”
Das Mag

over de schrijfster

Maud Vanhauwaert is schrijver en performer. Ze publiceerde de geprezen poëziebundels Ik ben mogelijk (2011) en Wij zijn evenwijdig (2014) en schrijft cursiefjes voor De Morgen. Uit haar Antwerps stadsdichterschap vloeide Het stad in mij (2020), dat werd bekroond met de Jan Campertprijs en door De Morgen ‘een feest’ werd genoemd. Tosca is haar romandebuut.

Binnenkort bij