Close reading: "Leven in melancholie"

do 02.07.2020
12:30 - 13:30
Joseph Chan M Au Vzatu Mc Unsplash

Categorie

Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling.

Programma

Deze voorstelling vindt plaats op het terras van Passa Porta.


Taal

in het Frans

We starten onze close reading-reeks met Célestina Jorge Vindes. Zij deelt teksten rond de mogelijkheid van dromen en denken aan hoop in tijden van melancholie.

Lezen een eenzame bezigheid?

Deze bijeenkomsten bewijzen het tegendeel. Tijdens de close readings leest een moderator enkele zelfgekozen literaire teksten hardop voor. De deelnemers kunnen daarna, als ze dat willen, hun licht laten schijnen op de inhoud, de verhalen en de toon van de teksten. De moderator leidt het gesprek in goede banen en werpt ook een eigen blik op de besproken thema's.

Omdat de actualiteit opnieuw heeft aangetoond dat het onbegrip van de ander en diens verhaal onvermijdelijk tot drama's leidt, hebben we voor deze reeks aan verschillende partners gevraagd om hun bibliotheken voor ons open te stellen. Om ons mee op ontdekkingstocht te nemen. De teksten en schrijvers die aan bod komen, reiken ons verhalen en vertellingen aan die ons meer inzicht geven in de mechanismen van macht en de manieren om die machtsmechanismen te bestrijden.

Célestina Jorge Vindes

Celestina Jorge Vindes

We gaan van start op donderdag 2 juli in het gezelschap van Célestina Jorge van Pépite Blues, een boekhandel die Afro-literatuur uit de hele wereld in de schijnwerpers zet. Celestina Jorge leest samen met ons enkele gedichten en stelt zich daarbij de vraag of het mogelijk is om te dromen over de wereld en hoop te vinden wanneer melancholie overheerst.

Binnenkort bij