Passa Porta Festival Prelude

do 28.02.2019
20:00 - 21:30
Grafic Preludebeeld Eng

Kostprijs

Voorverkoop: € 8 / 6 ; Kassa : € 10 / 8

Taal

Nederlands en Frans

Performers Charlotte Vandermeersch, Anissa Boujdaini, Yoann Blanc en Itsik Elbaz geven de aftrap naar het Passa Porta Festival, net een maand voor het festivalweekend. Een avond met mooie teksten en — eindelijk! — de onthulling van het volledige festivalprogramma.

Collega-lezers zijn het best geplaatst om je zin te geven in boeken en ontmoetingen met de auteurs die ze hebben geschreven. Vier fantastische boekenliefhebbers vertellen welke festivalauteurs hun favorieten zijn en lezen voor uit hun werk. Een sfeervolle prelude op het festival, waar lezers en auteurs elkaar ontmoeten.

Yoann Blanc C Rudy Lamboray

Vooral bekend voor zijn rol als inspecteur Peeters in de televisieserie La trêve, zien we Yoann Blanc naast het scherm ook op de planken. Hij is Frans-Zwitsers en woont in Brussel. Voor Un homme à la mer ontving hij in 2017 een Magritte als beste jonge acteur. Als lezer pur sang werd hij al opgemerkt bij Midis de la poésie en op l’Intime Festival in Namen.

Charlotte Vandermeersch C Gudrun Burie

Actrice en zangeres Charlotte Vandermeersch is kernlid van het collectief ARSENAAL/LAZARUS. Bij het film- en televisieminnende publiek is ze bekend voor haar rollen in onder meer Belgica, De Premier, Wat Als? en Het Goddelijke Monster. Recent tourde deze verstokte lezer langs uitverkochte zalen met de solovoorstelling Buzz.

Itsik Elbaz Crédit Gaël Maleux

Of hij nu Hamlet of Momo in La vie devant soi vertolkt, de bekende Franstalige acteur Itsik Elbaz geeft zich volledig. In 2017 stond hij mee aan de wieg van de vereniging Deux euros cinquante. Hij heeft een passie voor taal en is geliefd voor zijn subtiele voordracht. Dit keer leest hij uit werk van Marie Ndiaye, een auteur die hem na aan het hart ligt.

Anissa Boujdaini C Dries Luyten

Spoken word-artieste en auteur Anissa Boujdaini is vaste correspondente bij Rekto:Verso, coach van menig slamproject en veelgevraagd podiumdichter. Deze veellezer is momenteel een van de curatoren bij Muntpunt voor het project ‘Dekoloniseren is een werkwoord’.

Binnenkort bij