Samanta Schweblin: als je knuffeldier een spion wordt

do 25.03.2021
16:30 - 17:30
Schweblin C Alejandra Lópe 138k B

Locatie

online event

Categorie

interview, boekpresentatie

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

praktische informatie

wil je graag een vraag stellen aan de auteur? Stuur ze voor 16 maart als korte video of gewoon in de mail naar connect@passaporta.be.


Taal

in het Spaans, ondertiteld in het Engels

Samanta Schweblin heeft met haar succesvolle roman Duizend ogen een opvolger beet voor haar veelvuldig bekroonde verhalenbundels en haar doorbraakroman Gif. In een gesprek met schrijfster Hannah Roels praat ze over haar nieuwe roman en de verregaande impact van sociale media op onze levens.

Koningin van de korte verhalen

De Argentijnse Samanta Schweblin (1978) woont al jaren in Berlijn maar keert met grote regelmaat naar Latijns-Amerika terug. Ze wordt in de Spaanstalige wereld algemeen beschouwd als een van de beste, zo niet de beste korte verhalenschrijver van haar generatie. Ze schreef verschillende bekroonde verhalenbundels, en haar roman Gif leverde veel prijzen, een nominatie voor de International Man Booker Prize, en binnenkort ook een Netflix-serie op.

Surrogaathuisdieren

Schweblins recente roman Duizend ogen gaat over sociale media en oversharing. In het boek schaffen mensen overal ter wereld zich ‘Kentukis’ aan, schattige surrogaathuisdieren die gezelschap bieden. Vanop afstand worden de knuffeldieren echter bestuurd door mensen die je niet kent maar wel mee naar binnen kijken in je huiskamer. In Spanje kreeg Duizend ogen de Mandarache prijs, uitgereikt door jonge lezers tussen de 15 en 30 jaar.

Thriller

Schweblin is een meesterlijk verteller, die in Duizend ogen vaardig de spanning opdrijft. Ondertussen dissecteert ze onze wonderlijke, geglobaliseerde wereld, waarin we steeds minder voor elkaar verborgen kunnen houden.

Passa Porta, Meridiaan

foto samanta schweblin © alejandra lópe

Binnenkort bij