Internationaal literatuurhuis Passa Porta wordt een ‘broedplek’, door haar ruimte te delen met nog meer literaire makers én met een startende organisatie.

01.07.2022
Nieuws
Findesaisonjuin2022

Dankzij de steun van Minster Benjamin Dalle krijgt Passa Porta een flinke stimulans om verder te investeren in literaire makers. We gaan extra inzetten op talentontwikkeling en starten met een nieuw initiatief ‘organisatie in residentie’!

Internationaal literatuurhuis Passa Porta geeft lezers de kans om geliefde schrijvers te ontmoeten en nieuwe auteurs te leren kennen, op het podium tijdens het culturele seizoen en tijdens het tweejaarlijkse Passa Porta Festival. Achter de gevel van het literatuurhuis gebeurt nog veel meer. Dankzij een uitgebreid residentieprogramma krijgen jaarlijks nu al ongeveer vijftig auteurs de kans om een schrijfverblijf op te nemen, in of via het literatuurhuis. Die mogelijkheden worden nu volop uitgebreid dankzij de ‘broedplek’subsidie van Minister Benjamin Dalle.

Passa Porta als multifunctionele ruimte

De investeringssubsidie laat Passa Porta toe om de niet-publieke delen van het literatuurhuis in te richten als ‘broedplek’ voor literaire makers. We gaan onze kantoorruimte omvormen tot een multifunctionele ruimte & co-writing space én we installeren een opname-studio. Narratieve audiomakers zullen bij ons hun auditieve verhaal kunnen opnemen, en andere verhalenvertellers, schrijvers, vertalers… ontmoeten. Deze nieuwe inrichting versterkt volop kansen op co-creatie tussen makers.

Passa Porta verwelkomt een ‘organisatie in residentie’

De investeringssubsidie laat toe om de niet-publieke ruimtes breed inzetbaar in te richten zodat ze makkelijk gedeeld kunnen worden met startende organisaties, om er te brainstormen, overleggen, workshops en presentaties te geven,… Met het nieuwe initiatief ‘organisatie in residentie’ engageert Passa Porta zich - met haar bijna 20 jaar ervaring – om startende organisaties te steunen in hun groei, telkens voor twee jaar. De eerste ‘organisatie in residentie’ wordt Klankverbond vzw, vakverening voor Vlaamse audiomakers.

01.07.2022