#zomerVITRINEdété: reis van raam tot raam

16.07.2020
Schermafbeelding 2020 07 16 Om 16 32 48

In een zomer die nog sterk getekend is door de corona-crisis wil Passa Porta met een verbindend verhaal antwoord geven op twee cruciale punten: mensen laten genieten van een staycation, en kunstenaars opnieuw de kans bieden om tegen een correcte verloning aan de slag te gaan. Zo werd #zomerVITRINEdété geboren, een unieke samenwerking met 10 Brusselse gemeentes.

 

40 illustratoren van proza, kinder- en jeugdliteratuur of poëzie, striptekenaars en cartoonisten uit de pers geven in #zomerVITRINEdété hun interpretatie van ‘Brussel op vakantie’.

Marine Schneider tekende aan de oude hoeve van Theo en Jannine die deze zomer omgevormd wordt tot een pop-up bar. “Ik wilde graag het idee van de hoeve behouden en er een typisch Brusselse guinguette-sfeer aan toevoegen. Zo kwam ik tot een torentje van boerderijdieren die limonade slurpen.” zegt ze over haar illustratie en voegt er nog aan toe: “Er zit steeds een surrealistische toets in mijn werk, even typisch zeg maar.”

Wide Vercnocke ging aan het werk in Schaarbeek: “Ik heb een paar spreeuwen getekend. Ze eten van de kriek in het logo van de winkel Kriekebiche. Zo leg ik een link tussen de Schaarbeekse kriek, de spreeuw en deze plek. Kriekebiche is een coöperatieve waar creatieve makers hun werken te koop stellen. Ik zag een mooie parallel met spreeuwen die in groep vliegen en samen mooie formaties maken.”

foto's © Maurine Toussaint
16.07.2020