binnenkort

wo 28.09
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
NL
Reserv
leesclub in aanwezigheid van de auteur

read & meet: rivieren, martin michael driessen

Read & Meet is een leesclub met een twist: je krijgt de kans om over een boek te praten met de auteur zelf! Het eerste boek dat we samen bespreken in dit nieuwe seizoen is Rivieren van Martin Michael Driessen, een fel geprezen bundel van drie novellen.

zo 02.10
11:00 > 12:30
passa porta bookshop
NL
Reserv
PRESENTATIE

de wanhopige optimist, marc didden

Boekvoorstelling van De wanhopige optimist, een bundeling van Marc Diddens' beste columns van de voorbije vijf jaar. Tijdens de voorstelling zullen oude en nieuwe vrienden de auteur toespreken én zingen. 
 

di 04.10
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
EN
Reserv
interview

meet the author: jesús carrasco

De Spaanse schrijver Jesús Carrasco stelt de Nederlandse vertaling van zijn tweede roman voor. De grond onder onze voeten (Meulenhoff, 2016) is een aangrijpende en tijdloze roman over de verbindende kracht van verlies en de onverwachte troost van vreemden, van de auteur van het veelgeprezen debuut De vlucht. Interview: Jeroen Theunissen.

wo 05.10
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
FR
Reserv
interview

prix goncourt des étudiants en belgique, pierre assouline

Op 14 december wordt de eerste Goncourtprijs van de Belgische studenten uitgereikt. Een jury bestaande uit studenten van verschillende Belgische universiteiten zal het beste boek op de longlist van de Goncourt bekronen. Om hen te helpen bij hun jurering komt Pierre Assouline, lid van de Académie Goncourt, vertellen over zijn ervaringen ter zake.

do 06.10
20:15> 21:45
flagey
EN
interview

meet the author: hanya yanagihara

VRT journaliste Ruth Joos praat met de Amerikaanse auteur Hanya Yanagihara.  Met haar tweede roman, Een klein leven, veroverde Yanagihara de harten van honderdduizenden lezers en haalde ze de shortlist van zowel de National Book Award als de Man Booker Prize.

ma 10.10
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
EN
Reserv
interview

meet the author: teju cole

Schrijfster en journaliste Annelies Beck praat met de Nigeriaans-Amerikaanse  auteur Teju Cole over diens nieuwe boek, “Vertrouwde en vreemde dingen”.

vr 14.10
20:00>00:00
Rits café
€ 7 / 5
NL
Reserv
FEEST

Het debutantenbal

Een feest voor krakend verse letteren. Jonge auteurs stellen hun eerste boek voor tijdens een feestelijke avond.  Met Hans Bogaert, Heleen Debruyne, Katrijn Van Bouwel, Lotte Dodion, Mathijs Duyck, Max Greyson, Vincent Van Meenen, Kristof De Muynck, Jente Posthuma, Roos van Rijswijk en Lize Spit. 

Ook muzikante  Ellen Schoenaerts treedt aan. Na de letteren volgt het dansen, met een dj om U tegen te zeggen alsook "wow, een eenmansbalorkest". 

zo 16.10
11:00 > 12:15
passa porta bookshop
vrije toegang
NL
Reserv
presentatie

het boekenboek, veerle vanden bosch & mirjam noorduijn

Auteurs Veerle Vanden Bosch en Mirjam Noorduijn stellen Het boekenboek voor, een luxueus kijk-, lees- en snuisterboek over het mooiste en belangrijkste wat de Nederlandse en Vlaamse kinder- en jeugdliteratuur van de jongste decennia te bieden heeft.

ma 17.10
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
FR
Reserv
debat

véronique bergen et tristan garcia sur la vie intense

Onze angst voor het alledaagse en het gewone is onze grootste zorg geworden. Wijst die honger naar het hevige niet op een probleem, namelijk dat we maar moeilijk kunnen aanvaarden dat ons leven niet meer is dan het is? Met Véronique Bergen en Tristan Garcia. Interview: Laurent de Sutter. In het Frans.

wo 19.10
20:00 > 22:00
passa porta bookshop
€ 7 / 5
EN / FR / NL / PT
Reserv
interview | lezing

meet the author: ricardo domeneck

Een bijzondere avond met en omtrent de Braziliaanse dichter en kunstenaar Ricardo Domeneck, in residentie bij Passa Porta. In zijn krachtige poëzie vermengt hij het politieke met het persoonlijke, filosofie en geschiedenis met dagelijkse beslommeringen, en verschillende culturele registers van pop tot poëzie. Zijn gasten zijn muzikant-producer Nelson Bell (Berlijn) en de Belgische dichters Antoine WautersVeva Leye en Bart Vonck.

do 20.10
20:15 > 22:00
flagey - studio 4
€ 11 > 9
FR
interview | lezing

meet the author: boualem sansal

In 2084: La fin du monde strooit Boualem Sansal zout in een open wonde en klaagt religieus fundamentalisme aan. Dit najaar verschijnt bij uitgeverij De Geus de Nederlandse vertaling en daarom nodigen Passa Porta, de vereniging Textes et Voix en Flagey de auteur uit voor een gesprek, afgewisseld met voorleesmomenten (in het Frans)

wo 26.10
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
EN
Reserv
leesclub in aanwezigheid van de auteur

read & meet: goede mensen, nir baram

De leesclub Read & Meet geeft lezers de kans om hun leeservaringen niet enkel met andere lezers, maar ook met de auteur zelf te delen. Tijdens deze Read & Meet bespreken we met Israelische auteur Nir Baram diens roman Goede mensen.

vr 04.11
20:00 > 21:45
hôtel de ville bruxelles / stadhuis brussel
Free entrance
EN
Reserv
interview

timothy garton ash over vrije meningsuiting

Timothy Garton Ash (1955) is een Brits historicus en politiek auteur. Hij schrijft al jarenlang over dictaturen en dissidenten en is van oordeel dat in onze geconnecteerde wereld alleen het vergroten én verbeteren van de ruimte voor vrije meningsuiting kan leiden tot een cohabitatie van vrijheid en diversiteit.

wo 16.11
20:00 > 21:30
passa porta bookshop
€ 7 / 5
EN
Reserv
interview

meet the author: nir baram & arnon grunberg

Arnon Grunberg spreekt met Nir Baram over zijn eerste non-fictiewerk Een land zonder grenzen, een verslag van Barams reis langs de grens tussen Israël en Palestina waar hij met mensen van allerlei slag spreekt. 

meer programma's…