Joubert Pignon

Buitenlandse auteurs
21/11/2016 - 19/12/2016
Joubert Pignon

Joubert Pignon (1978) is een Nederlandse schrijver van romans, korte verhalen en journalistieke teksten voor o.a. De Revisor, De Titaan en Das Magazin. Daarnaast schreef hij het theaterstuk Waar beren drinken. Pignon is een graag geziene gast op (literatuur)festivals als Lowlands en Crossing Border.

Joubert Pignon debuteerde in 2012 met Er gebeurde o.a. niets (Atlas Contact), een roman-in-korte-verhalen over een jonge verkoper die op zoek is naar méér in het leven, iemand die wil ontkomen aan zichzelf. Het boek werd genomineerd voor de longlist van de Academica Literatuurprijs.

Ook Pignons meest recente boek, Huil maar, ik wens je uitstel toe (Atlas Contact, 2015), is een bundel gedurfde en geestige verhalen. Door het boek heen ontstaat een beeld van de hoofdpersoon en diens wereld waarin werkelijkheid en fantasie versmelten.

Pignons vaak tragikomische verhalen hebben een stevig ritme en worden gekenmerkt door een puntig taalgebruik en een milde grappigheid met een wrang randje. Alledaagse gebeurtenissen worden verrassend scherpe observaties, die gepaard gaan met een groot gevoel voor relativering en een ontwapenend gebrek aan pretenties.

In het najaar van 2016 is Joubert Pignon vier weken te gast als writer-in-residence in Brussel. Tijdens zijn residentie rondt hij zijn derde verhalenbundel af en schrijft hij elke dag een stukje over Brussel.

Lees meer op de website van de auteur, waar hij ook een blog bijhoudt.