Rachel Cantor

Buitenlandse auteurs
12/06/2017 - 10/07/2017
Rachel Cantor

Rachel Cantor is een Amerikaanse schrijfster van romans en kortverhalen. Ze groeide op in Rome, studeerde filosofie aan Yale University en fictie aan de Johns Hopkins University in Baltimore. Cantor werkte lange tijd als lerares Engels en creatief schrijven, en woonde onder andere in Nigeria, Senegal en Laos. Vandaag woont ze in Brooklyn, New York, en werkt ze als copywriter en redacteur voor non-profitorganisaties in ontwikkelingslanden.

Rachel Cantor debuteerde in 2014 met de roman A Highly Unlikely Scenario (Melville House), een absurd dystopische satire waarin ze schrijft over geloven en onbevooroordeeld luisteren. Haar meest recente werk is Good on Paper (2016, Melville House), een roman over literaire vertaling, met als centrale thema's vergiffenis en de mogelijkheden van een tweede kans.

Het werk van Rachel Cantor werd lovend gerecenseerd door o.a. The New York Times en The Guardian. Haar kortverhalen werden opgenomen in magazines als de Paris Review, en werden genomineerd voor The Best American Short Stories.

Rachel Cantor verblijft in juni 2017 een maand in residentie in Brussel. Ze zal er werken aan een fantasierijke hervertelling van het leven van de gezusters Brönte. In het boek laat Cantor, aan de hand van verschillende vertelvormen waaronder graphic novels, postkaarten en scenarioteksten, thema's aan bod komen als verbondenheid en eenzaamheid. Haar residentie kadert in een jaarlijkse uitwisseling tussen Passa Porta en Ledig House.

Lees meer op de website en blog van de auteur.