​Randall Casaer

Vlaamse schrijvers
01/02/2018 - 28/02/2018
Randall Casaer C Wouter Van Vooren

Randall Casaer (1967) is een Vlaamse auteur, tekenaar en duizendpoot – hij omschrijft zichzelf als tekenaar, artiest, auteur, mensenfluisteraar, grommelpot.

In 2007 debuteerde hij met Slaapkoppen, een graphic novel die bijzonder goed onthaald werd: hij sleepte er verschillende prijzen mee in de wacht en het boek werd in drie talen vertaald. Later maakte Casaer onder meer de graphic poem Ik zie u gaarne met een boek (2013) en het kinderboek De ridder die niet slapen wilde (en zijn Paardje Parcifal) (2014) dat genomineerd werd voor een Boekenleeuw.

Als illustrator maakte hij tekeningen voor enkele boeken van Wouter Deprez, wie hij, naast Wim Helsen, ook als cabaretregisseur assisteert. Met Helsen vormde Casaer destijds het cabaretduo Vrolijk België. Casaers tekenstijl kan het grote publiek bekend voorkomen. Zijn zwierige en “bedrieglijk eenvoudige” illustraties verschenen onder andere in Humo, De Standaard en De Morgen. Hij was ook huistekenaar bij de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld.

Randall Casaer verbleef van 1 tot 28 februari in het Literarisches Colloquium Berlin. Daar werkte hij aan zijn volgende graphic novel, die 40 Vazen zal heten. De verhaallijnen, nota’s, tekeningen en mijmeringen die hij al verzameld had, heeft hij er verder vormgegeven en uitgewerkt.