Apéro littéraire et musical

za 30.03.2019
18:30 - 19:30
Apero Litteraire

Categorie

Lezing

Kostprijs

gratis

Taal

in het Frans, met Engels en Tamil

Trakteer jezelf op een literair en muzikaal intermezzo met vier schrijvers uit evenveel taalkundige en culturele windstreken. Om beurten lezen ze een fragment uit eigen werk. Tussendoor improviseert pianist Casimir Liberski korte stukjes op piano. Laat je iets lekkers inschenken en geniet!

De Kerangal Maylis 2018 Photo Francesca Mantovani Éditions Gallimard 5616 R

Over de auteurs

Maylis de Kerangal schreef onder meer de romans Je marche sous un ciel de traîne (2000), Corniche Kennedy (2008), Naissance d’un pont (prix Médicis 2010), Un monde à portée de main (2018) en het in het Nederlands vertaalde De levenden herstellen (2015).

Ali Zamir2 C Le Tripode Kopie

Ali Zamir is in 1987 geboren op de Comoren en woont momenteel in Frankrijk. Hij schreef Aal onder water (2018), bekroond met de Prix Senghor en een speciale vermelding van de Prix Wepler, en Mon Étincelle (2017). Dérangé que je suis (2018) is zijn derde roman.

Laura Kasischke Copyright Page À Page

Laura Kasischke is een Amerikaanse romanschrijfster en dichteres. Ze doceert literatuur aan het Residential College van de Ann Arbor University in Michigan. Kasischke legt subtiel de zwakheden, verdoken drama's en duistere geheimen van een ogenschijnlijk rimpelloze samenleving bloot. In In a Perfect World, Het ontwaken, Mind of Winter en vele andere werken belicht ze het sluimerende onbehagen achter de alledaagse banaliteit. Haar romans The Life Before Her Eyes en A Suspicious River werden verfilmd.

Antonythasan Jesuthasan C Cindy Sasha

Antonythasan Jesuthasan (Sri Lanka, 1967) sloot zich als tiener aan bij de Tamiltijgers en kreeg in 1993 politiek asiel in Frankrijk. Je kent hem van zijn hoofdrol in de prachtige film Dheepan van Jacques Audiard, goed voor een Gouden Palm in Cannes in 2015. Als auteur heeft Jesuthasan al vier romans, verschillende bundels met korte verhalen en tal van essays, theaterstukken en scenario’s achter zijn naam. Jesuthasans vernieuwende werk wordt voor het eerst in het Frans gepubliceerd bij uitgeverij Zulma.

Signeersessie

Maylis de Kerangal, Antonythasan Jesuthasan, Ali Zamir & Laura Kasischke zullen hun boeken signeren om 19:30 in l'Archiduc. De boeken zijn op voorhand beschikbaar in de Passa Porta Bookshop.

Presentatie door David Courier, journalist bij BX1.


Passa Porta, L’Archiduc

foto maylis de kerangel © francesca mantovani
foto ali zamir © le tripode
foto laura kasischke © page à page
foto antonythasan jesuthasan © cindy sasha
illustratie © coline cornélis

Binnenkort bij