Apero: Annelies Verbeke & Muhanned Bennana

di 25.08.2020
18:00 - 19:30
Apero Default

Categorie

Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling

Taal

in het Engels

Voor de laatste in onze reeks van zomerapero’s nodigen auteurs Annelies Verbeke en Muhanned Bennana u uit te luisteren naar hun teksten en een openhartig gesprek over wat het als auteur betekent om een plaats te hebben en hoe deze idee veranderd is in de nasleep van de corona-pandemie.

Welkom in ons huis!

Na een voorjaar lang teruggetrokken te (over)leven, nodigen we je deze zomer uit verder dan de wereld binnen de eigen vier muren te kijken. Heel de zomer lang kan je achter de schermen van Passa Porta bij een drankje luisteren naar openhartige gesprekken over literatuur en de wereld van vandaag.

Elke dinsdag, aan het eind van de dag, nodigen we een auteursduo uit om in een informele setting te praten over en voor te lezen uit hun werk. Dichters, slammers, roman- of non-fictieauteurs; vaste waarden en nieuwe ontdekkingen in het Belgische literaire landschap en daarbuiten nemen het woord en stellen de hedendaagse samenleving in vraag, steeds door de bril van de literatuur.

Annelies Verbeke C Liesbeth Kuipers 2103

annelies verbeke

Annelies Verbeke debuteerde in 2003 met SLAAP! en schreef sindsdien tien boeken en vele toneelteksten, die in 26 talen zijn vertaald. Verbeke is een voorvechtster van het genre van het korte verhaal en schreef zelf drie bundels: Groener gras (2006), Veronderstellingen (2012) en Halleluja (2017). Met die laatste won ze de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste verhalenbundel.

Muhanned Bennana

muhanned bennana

Muhanned Bennana est un journaliste et prosateur libyen. Après avoir fui son pays, il a trouvé refuge à Gand, où il vit et y travaille. Bennana a présenté son travail, entre autres, au Festival littéraire d'Asmara Addis en exil et au Snug Harbor. En 2019, Bennana a été en résidence à Passa Porta dans le cadre du projet européen Literary Europe Live. Avec son amie et mentor Annelies Verbeke, il a cherché à répondre à la question qui suivante "C'est quoi, chez moi ?".

Foto Annelies Verbeke © Liesbeth Kuipers

Binnenkort bij