De leesclub van Caroline Lamarche: Certaines n'avaient jamais vu la mer

ma 15.10.2018
20:00 - 21:30
170326 Caroline Lamarche Alain Berenboom@ Bart De Moor Rho K5

Locaties

Passa Porta

Categorie

Leesclub

Kostprijs

VVK: €7/5 Kassa: €9/7 (Abonnement formule mogelijk, hier onder meer info)

Taal

Frans

De Leesclub van Caroline Lamarche


Met haar ongelofelijke gedrevenheid, liefde voor literatuur en sociaal engagement is de Belgische auteur Caroline Lamarche al enkele jaar de bezielster van een Franstalige leesgroep bij Passa Porta.

Bekijk het overzicht

De Belgische auteur Caroline Lamarche is al een paar jaar de bezielster van een Franstalige leesgroep in Passa Porta. Ze deelt er haar enorme passie voor literatuur en een persoonlijke selectie van prachtige boeken uit de hele wereld.

Tijdens de eerste bijeenkomst van het seizoen 2018-2019 gooit Caroline The Buddha in the Attic (in het Frans: Certaines n’avaient jamais vu la mer) van Julie Otsuka in de groep. In het boek graaft de Japans-Amerikaanse schrijfster naar de wortels van het Japanse fenomeen van ‘picture brides’: Japanse vrouwen die in het begin van de 19e eeuw op basis van foto’s gerekruteerd werden als echtgenotes voor Amerikaanse mannen, maar in de VS allesbehalve de American Dream beleefden. The Buddha in the Attic leverde Otsuka in 2012 de PEN/Faulkner Award en de Prix Femina Étranger op.

Ce qu’en dit Caroline Lamarche:

Des milliers de jeunes Japonaises s’exilèrent pour servir d’épouses à des Américains. La levée d’un tabou historique servie par une narration exemplaire.

Deelnemers van de leesclub genieten een voordeeltarief voor Certaines n’avaient jamais vu la mer in de Passa Porta Bookshop.

Foto©Francis Leboutte