De Leesclub van Caroline Lamarche

Passa Porta2017 Caroline Lamarche© Barbara Sandra Rho K 2

Met haar ongelofelijke gedrevenheid, liefde voor literatuur en sociaal engagement is de Belgische auteur Caroline Lamarche al enkele jaar de bezielster van een Franstalige leesgroep bij Passa Porta.

Lezen, een eenzame bezigheid? Think again!

Op geregelde tijdstippen deelt Caroline haar enorme kennis van literatuur en schrijvers, die ze uitkiest op basis van hun unieke schrijfstijl en verrijkende inhoud.

In de leesclub wissel je leeservaring en indrukken uit, analyseer je opmerkelijke werken in groep en vergaar je zo inzichten waar je op jezelf misschien niet toe gekomen zou zijn. Met rake observaties zet Caroline Lamarche de discussie op weg.

Caroline Lamarche: gepokt en gemazeld in de literatuur

Het hoeft niet te verbazen dat Caroline Lamarche zelf een ongelofelijke lezer is. Als geen ander maakt ze je warm voor de beste titels in haar boekenkast.

Als schrijfster heeft Lamarche een tiental werken achter haar naam, waaronder De dag van de hond (Van Oorschot, Prix Rossel, 1999), La nuit l’après-midi, (Minuit, 1998), Karl et Lola (Gallimard, 2007), La chienne de Naha (Gallimard, 2012), La mémoire de l’air (Gallimard, 2014) et Dans la maison un grand cerf (Gallimard, 2017).

Alle boeken van de leesclub zijn beschikbaar in pocketformaat en aan verminderde prijs in de bookshop van Passa Porta.

Zin om een leesclub bij te wonen?