De leesclub van Caroline Lamarche: Les Soldats de Salamine

ma 12.11.2018
20:00 - 21:30
170326 Caroline Lamarche Alain Berenboom@ Bart De Moor Rho K5

Locaties

Passa Porta

Categorie

Leesclub

Kostprijs

VVK: €7/5 Kassa: €9/7 (abonnement mogelijk, hieronder meer info)

Taal

volledig in het Frans

De Leesclub van Caroline Lamarche


Met haar ongelofelijke gedrevenheid, liefde voor literatuur en sociaal engagement is de Belgische auteur Caroline Lamarche al enkele jaar de bezielster van een Franstalige leesgroep bij Passa Porta.

Bekijk het overzicht

De Belgische auteur Caroline Lamarche is al een paar jaar de bezielster van een Franstalige leesgroep in Passa Porta. Ze deelt er haar enorme passie voor literatuur en een persoonlijke selectie van prachtige boeken uit de hele wereld.

Tijdens de tweede bijeenkomst van het seizoen 2018-2019 bespreek je met Caroline Soldados de Salamina (in het Frans: Les Soldats de Salamine) van Javier Cercas. Uitgangspunt van het boek is de mislukte executie van Rafael Sánchez Mazas, een militante nationalistische schrijver ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. Hij ontsnapte aan het vuurpeloton, maar werd nadien toch geklist. Dat Mazas het kon navertellen, heeft hij te danken aan de soldaat die hem vond en besloot zijn leven te sparen.

Caroline Lamarche over Les Soldats de Salamine:

Een boek over de lokroep van het heldendom, […] moed en literatuur als enige bron van verlossing, en dat alles tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog. Een zinderende roman buiten categorie.

Deelnemers van de leesclub genieten in de Passa Porta Bookshop een voordeeltarief voor Les Soldats de Salamine.

Nouveauté: il est désormais possible de s'abonner au Club de lecture de Caroline Lamarche ! Pour € 30, vous avez accès à toutes les séances de la saison. L'abonnement est disponible en suivant le lien 'Tickets'.