David Vann

zo 31.03.2019
13:30 - 14:30
David Vann C Susanne Schleyer Zw Crop

Locatie

KVS

Categorie

interview, lezing

Taal

in het Engels, met Frans

Familie, wapens, geweld, tragiek, kristalhelder proza – en ook wel vis. Ziedaar de ingrediënten van een typische David Vann-roman. Ook in zijn nieuwe boek Heilbot op de maan vinden we al deze ingrediënten in meer of mindere mate terug.

Duistere spiraal

Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Zijn broer, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen, wacht hem daar op.

Rusteloos meandert Jim door zijn oude leven, op zoek naar betekenis in zijn relaties met zijn ouders en vrienden, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. De sessies met zijn therapeut lopen steeds meer uit de hand, de connecties met de mensen rondom hem verbrokkelen. Jims gedachten stuwen hem voort, tragisch richting het onvermijdelijke.

Heilbot op de maan biedt een aangrijpende inkijk in de denk- en leefwereld van een man, volledig in de ban van de duistere logica van zijn depressie, wanhopig op zoek naar verlossing.

Schrijfster en recensente Kathy Mathys gaat in gesprek met David Vann en acteur Yoann Blanc leest (in het Frans) fragmenten voor uit het werk van de auteur.

David Vann (1966) werd geboren op het eiland Adak in Alaska. Zijn debuut Legende van een zelfmoord werd een wereldwijd succes en is onder meer bekroond met de Prix Médicis Étranger, de Grace Paley Prize for Short Fiction en de lezersprijs van L'Express. Intussen publiceerde Vann reeds een tiental romans, goed voor 14 prijzen en vertalingen in 23 talen.

Signeersessie

David Vann zal zijn boeken signeren om 14:30 in KVS. De boeken zijn ook ter plaatse te koop.

Passa Porta, De Bezige Bij, Gallmeister, KVS

Foto David Vann © Susanne Schleyer
Foto David Vann © Diana Matar

Binnenkort bij