Marek Sindelka

Locatie

online event

Categorie

Boekpresentatie, Lezing

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

Taal

in het Engels

In 2019 was Šindelka nog writer-in-residence bij Passa Porta. Naar aanleiding van zijn jongste roman Klimaatverdriet, waaraan hij toen werkte, praat het Tsjechische multitalent Marek Šindelka met Nicky Aerts over literatuur en ecologie.

Gezicht van een generatie

Marek Šindelka (1984), hét literaire gezicht van zijn generatie in Tsjechië, schreef behalve romans ook dichtbundels en een graphic novel. Ook bij ons won hij al veel lezersharten met zijn experimentele romans Anna in kaart gebracht en Materiaalmoeheid. Šindelka woont in Praag, maar werkte in 2019 tijdens zijn residentie bij Passa Porta aan een remake van zijn eerste roman Chyba (‘De fout).

Cover klimaatverdriet

Nieuwe ziekte

Die herwerkte roman verscheen in 2020 bij Das Mag als Klimaatverdriet. Het is een ingenieuze en intrigerende roman met thrillerallures, die zich afspeelt in het Europa van de nabije toekomst. Dat zucht onder aanhoudende hittegolven en heeft te kampen met overstromingen, economische malaise, en een nieuwe ziekte: klimaatverdriet.

Sindelka rust niet graag op zijn lauweren, met elk nieuw boek daagt hij zichzelf en de lezer uit. Dat maakt hem één van de interessantste jonge schrijvers in Europa.
De Standaard

Vorm en inhoud

Op het Passa Porta Festival praat Šindelka met Nicky Aerts niet alleen over ecologie, maar ook over zijn literaire aanpak die zich kenmerkt door doorgedreven research, vormexperiment en stilistische bravoure.

Passa Porta, Das Mag, Tsjechisch Centrum

Interessante