Opening Night Poetik Bazar

vr 23.09.2022
20:00 - 21:30
Poetik Bazar ok
Laatste tickets

Categorie

interview, poëzie

Kostprijs

vvk: €10/7 (€12 voor extra steun aan united stages) - aan de kassa (enkel cash): €12/9 (€15 voor extra steun aan united stages) - 2 gratis chapbooks voor iedereen

korting

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft.

Taal

meertalig (EN, FR, NL, ...)

De tweede editie van Poetik Bazar speelt zich niet alleen af in BE-HERE (Laken) maar ook in het wonderlijke Maison Poème. Een legendarische literaire plek in Sint-Gillis, waar sinds 1962 schrijvers en filosofen als Henry Bauchau, Roland Barthes en Jacques Derrida op de planken hebben gestaan.

De openingsavond van Poetik Bazar belooft ook memorabel te worden. Antwerpenaar Andy Fierens doet zijn reputatie van brulboei alle eer aan met De trompetten van Toetanchamon en zijn Franstalige landgenoot Antoine Wauters vervoert je met zijn meermaals bekroonde bundel Mahmoed of het wassende water (Prix Wepler, Prix Marguerite Duras én Prix du Livre Inter). De beruchte Russische dichter Kirill Medvedev brengt weerspannige verzen en de Nederlandse Simone Atangana Bekono leest in première voor uit haar nieuwe bundel Zo hoog de zon stond. Tekent ook present, de Franse Carole Zalberg. Ook geven we drie toonaangevende internationale dichters voor het eerst een podium op Belgische bodem: Josef Straka (Tsjechië), Constantinos Papageorgiou (Cyprus) en Maria Brás Ferreira (Portugal).

Acteur, rapper en schrijver Rashif El Kaoui leidt de avond in goeie banen.

POETIK BAZAR 2022

Poetik Bazar is een uniek tweetalig poëziefestival in de hoofdstad van België en Europa. Het toont poëzie van beide kanten van de taalgrens en van over heel Europa, in verschillende vormen. Drie dagen lang krijgt het publiek de kans om de vitaliteit van de hedendaagse poëzie te ontdekken op een uitgeversbeurs en tijdens allerlei lezingen, workshops, voorstellingen en presentaties.

Poetik Bazar wordt opgezet in BE-HERE (Laken), een karaktervol industrieel gebouw uit 1923 dat nu een levendige plek is voor duurzame en culturele initiatieven. Dit is het festivalcentrum waar je overdag terecht kunt voor een poëziemarkt en diverse kleine voordrachten en gesprekken. Meer dan 40 poëzie-uitgevers en poëzietijdschriften nemen deel. Daarnaast zijn er initiatieven op verschillende andere plaatsen in Brussel.

Poetik Bazar wordt georganiseerd door tal van poëziepartners, waaronder: Midis de la Poésie, les éditeurs singuliers, VONK & Zonen, Poëziecentrum, maelstrÖm reEvolution, het Maison de la poésie d'Amay en de Foire du livre de Bruxelles.

De openingsavond is een samenwerking tussen Passa Porta, Vonk & Zonen en Poëziecentrum, en kadert in het project Versopolis, een Europees platform voor poëzieorganisaties.

Org. Passa Porta, VONK & Zonen, Poëziecentrum en Poetik Bazar

Binnenkort bij