Refuge: een veilig onderkomen gebouwd met woorden

zo 26.03.2023
13:00 - 17:00
Seven shooter unsplash

praktische informatie

openingsuren:

globe aroma 13u - 17u
la centrale 14u - 17u


Taal

gratis

Tussen de vele literaire activiteiten door kan u hier even de pauzeknop indrukken. Bij wijze van tussendoortje nodigt het festival u uit om pen (of kleurpotloden!) in de hand te nemen en uw gedachten de vrije loop te laten. Of neemt u liever de tijd om te lezen en te reflecteren over de teksten van de festivalauteurs? Welkom, ook voor u staan deze ruimtes ter beschikking!

Globe Aroma: lezen

Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplaats die ruimte, tijd en een netwerk biedt aan kunstenaars en kunstliefhebbers met een achtergrond als nieuwkomer.

Tijdens het Passa Portafestival kan je bij Globe Aroma terecht voor wat ze zelf een intuïtieve, organische en steeds veranderende bibliotheek noemen. De boeken werden door de kunstenaars van Globe Aroma achtergelaten, aan Globe Aroma geschonken of speciaal voor/door Globe Aroma gemaakt. De bibliotheek ontvangt donaties om te kunnen blijven groeien: als iets ontbreekt, kan iedere lezer helpen!

Een extraatje? Schuif aan bij een van de sessies 'Samen Lezen', om 13u30 en 15u00, om fragmenten uit boeken van festivalauteurs te ontdekken, in het Nederlands.

CENTRALE: schrijven en tekenen

Werd u geïnspireerd door de literaire programma’s en de auteurs van het festival? Dan is het nu uw beurt om creatief aan de slag te gaan! Een tafel met het nodige papier plus teken- en schrijfmateriaal wacht op u bij het onthaalraam van CENTRALE. Verbeeld of verwoord uw verhaal en toon uw werk. We voorzien ook een microfoon in de Mini word market aan de overkant van het plein, voor de durvers.

foto © Seven Shooter

Binnenkort bij