Thomas Gunzig

di 25.09.2018
20:00 - 21:30
Thomas Gunzig

Locatie

théâtre le 140

Categorie

interview, lezing

Kostprijs

€ 7 / 5

Taal

volledig in het Frans

Meet the author


De schrijversontmoetingen bij Passa Porta, met gedrevenheid, lef en grondigheid samengesteld, zijn méér dan de presentatie van literaire werken.

Bekijk het overzicht

Cultuurjournaliste en Passa Porta-coördinatrice Adrienne Nizet vraagt Thomas Gunzig honderduit over zijn uitzonderlijke parcours, zijn werk, zijn relatie tot zijn lezers en zijn eigen leesgewoontes. Met zijn snedige, ietwat cynische humor, verveel je je geen moment in het gezelschap van de veelschrijver.

Vele petjes

Gunzig is van vele markten thuis: kronieken, theaterstukken, scenario’s… Gunzig legt zich op al deze genres toe met evenveel gemak als kunde. Hij is ook nog eens een meer dan verdienstelijk fotograaf. Bovenal blinkt Gunzig evenwel uit als romancier.

Mort d'un parfait bilingue werd in 2001 bekroond met de Prix Rossel. Voor Manuel de survie à l'usage des incapables kreeg hij in 2016 de Prix Triennal du Roman van de Franse Gemeenschap/Federatie Wallonië-Brussel, en La vie sauvage leverde Gunzig in 2017 de Prix Filigranes op.

De juiste man op de juist plaats

Staat bij Passa Porta dit seizoen “de lezer” centraal, dan legt Le 140 de klemtoon op “het lezen”. Thomas Gunzig is de geknipte man om tussen beide thema’s de brug te slaan. Lees je anders als je zelf schrijft? Hoe ziet Gunzigs relatie met zijn lezers eruit? En wat zijn Gunzigs persoonlijke cultboeken? Tijdens deze ontmoeting kom je het allemaal te weten!

Binnenkort bij