Warren Ellis

vr 05.11.2021
20:00 - 21:30
WARREN ELLIS copie
Uitverkocht

Locatie


Categorie

interview, boekpresentatie

Kostprijs

€8/6 (€10 voor extra steun aan united stages).

korting

het voordeeltarief geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

praktische informatie

Dit is een Covid Safe Ticket-event! Wat heb je nodig?


Taal

in het Engels

Sold out

In Warren Ellis vond Nick Cave zijn ideale duivelstoejager, een groot multi-instrumentalist die de wildste plannen op plaat weet neer te leggen. Op de schaarse momenten dat Ellis niet op het podium staat als een Bad Seed of z’n eigen band Dirty Three aanvuurt, werkt hij aan eigenzinnige projecten, zoals het prachtboek dat hij nu bij Passa Porta presenteert: Nina Simone’s gum.

Op donderdag 1 juli 1999 geeft de legendarische muzikante en activiste Dr. Nina Simone een van haar laatste, zeldzaam geworden optredens op het Meltdown Festival. Dit uitzinnige evenement in The Royal Festival Hall in Londen werd georganiseerd door niemand minder dan Nick Cave. Na het optreden kruipt een verbijsterde Warren Ellis het podium op om de kauwgum die Nina tijdens haar optreden op de piano kleefde te bemachtigen. Hij bewaart het stuk uitgekauwd snoepgoed sindsdien als een relikwie. Het werd een heilig, spiritueel object dat hem, hoe bizar ook, blijvend zou inspireren.

Kurt Overbergh, artistiek directeur van de AB, praat met Warren Ellis over Nina Simones kauwgum, over de betekenis die we toekennen aan ogenschijnlijk kleine dingen en ervaringen. Een niet te missen gesprek over artistieke inspiratie, wispelturige creatieve paden, vriendschap en - dare we say it - liefde.

‘Warren has turned this memento, snatched from his idol’s piano in a moment of rapture, into a genuine religious artefact.
Nick Cave

Over de gasten

Warren Ellis is een Australische multi-instrumentalist en componist. Hij geniet sinds bijna twintig jaar grote bekendheid als muzikale partner van Nick Cave, zowel bij de Bad Seeds als bij Grinderman. Daarnaast is Ellis een veelgevraagd componist van filmmuziek en producer, o.a. van Marianne Faithfull en Tinariwen. Naast de vele albums met Nick Cave and the Bad Seeds maakte Ellis met zijn eigen band Dirty Three tot op heden acht albums.

Kurt Overbergh is als artistiek directeur bij de AB en dj haast maniakaal bezig met muziek.
Daarnaast maakt hij tentoonstellingen met zijn forse collectie ‘poezenhoezen’, die bestaat uit platen met katten op de cover. Sinds 2020 werkt Overbergh aan een muzikale theatermonoloog over Nick Cave.

Organisatie: Passa Porta, AB, Faber & Faber

foto © stefan vanfleteren

Binnenkort bij