brusselschrijft - oproep schrijfbeurzen van de stad brussel

29.01.2024
Nieuws
Seifeddine Dridi brussels unsplash

In 2024 viert internationaal literatuurhuis Passa Porta zijn twintigste verjaardag. Passa Porta is een meertalige werk- en ontmoetingsplek in hartje Brussel, bestemd voor lezers, schrijvers, vertalers, en iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe ideeën, teksten en verhalen. Voor BRUSSELSCHRIJFT, een initiatief van de Stad Brussel, is Passa Porta de partner voor twee beurzen: één voor narratieve audio, en één voor literair vertalen.

1. Beurs voor narratieve audio

Voor een originele narratieve audiocreatie in het Nederlands en/of het Frans, met als thema ‘Brussel 20 jaar later’, bestaande uit een podcast in twee afleveringen van ongeveer 30 minuten. Het in te dienen projectvoorstel bestaat uit een cv, enkele reeds uitgeschreven sequenties, een korte synopsis en een intentienota over het doel, de aard en de duur van het project.

  • Beurs: 4000 € (concept, research, scenario, montage) + professionele begeleiding ter waarde van 1000 € + tot twee weken gebruik van een opnamestudio in Passa Porta.
  • Realisatie voor eind 2024
  • Einde van de projectoproep: 15 april 2024
  • Stuur je projectvoorstel naar piet.joostens@passaporta.be

2. Beurs voor de vertaling van een Brusselse auteur

Een beurs voor de Nederlandse of Franse vertaling van een nooit eerder in de andere taal vertaalde literaire prozatekst van een in Brussel levende Franstalige of Nederlandstalige auteur. De te vertalen tekst betreft een roman of bundel korte verhalen van circa 250 pagina’s. Het projectvoorstel bestaat uit een cv, een brief waarin de tekstkeuze wordt gemotiveerd, en een proefvertaling van twee bladzijden uit de tekst in kwestie. Deze beurs kan alleen worden toegekend indien de voorgestelde tekst nog niet onder contract staat bij een uitgever in de andere taal en het vertaalproject nog geen andere beurs ontving.

  • Beurs: 4000 € + professionele begeleiding ter waarde van 1000 € + tot twee weken gebruik van de Passa Porta Studio of werkplek
  • Einde van de projectoproep: 15 april 2024
  • Stuur je projectvoorstel naar piet.joostens@passaporta.be
Foto: Seifeddine Dridi voor Unsplash
29.01.2024